Ši graži šventė neaplenkė ir Naujųjų Valkininkų kaimo žmonių. Sujungę visas savo jėgas ir didžiulį norą kaimo gyventojai surengė Joninių nakties linksmybes.

Šventę pradėjo vaikų ir jaunimo šokių kolektyvo „Manija“ šokėjos. Vėliau prie jų prisijungė vaikų sanatorijos „Pušelė“ merginų kolektyvas, kurio narės ne tik gražiai dainavo, bet ir šokti visus kvietė. Gražiomis savo kūrybos eilėmis visus džiugino Bronelė Čyvaitė, linksmu „diedzulio“ pasakojimu - Evaldas Mankevičius, Jonai ir Janinos papuošti ąžuolų vainikais ir Aldonai Japertienei užgrojus visi pakviesti sušokti varduvininkų valsą.

Jaunimui ir ne tik buvo suorganizuota daugybė estafečių (žmonos nešimas, jojimas ant šluotų, vandens laistymas ir kt.), virvės traukimas, svarsčio kilnojimas ir tinklinio varžybos. Nei vienas neliko neapdovanotas. Kas labai ištroško, galėjo atsigaivinti bendruomenės narių prekiaujama namine gira ir užkąsti keptos duonelės. O uždegus Joninių laužą, skambant nuotaikingai muzikai visi šėlo iki ryto, nesutrukdė net prapliupęs lietus.

Už gražią šventę negaliu nepadėkoti laikinai einančiai Valkininkų seniūnijos seniūnės pareigas Kristinai Žundienei, Naujųjų Valkininkų bendruomenės pirmininkui Alvydui Valeišai, UAB „Staginis“ direktoriui Kęstučiui Jurgelioniui, Valkininkų vaikų globos namų direktorei Birutei Zalieckienei, vaikų sanatorijos „Pušelė“ auklėtojoms ir jų auklėtiniams, vaikų ir jaunimo šokių kolektyvo „Manija“ šokėjoms, Edmundui Baltikauskui, Nerijui Kavaliauskui, Žanui Vyšniauskui, Aldonai Japertienei, Bronytei Čyvaitei, Evaldui Mankevičiui, Editai Miliauskienei, Ingai Kovalčiukienei, Kęstui Balkei, jaunimui už sukrautą laužą, moterims, padėjusioms nupinti gražius žolynų vartus ir visiems visiems, prisidėjusiems prie šventės organizavimo, bei visiems joje dalyvavusiems.

Ačiū, be jūsų šventė nebūtų buvusi tokia puiki arba išvis nebūtų buvusi, nebūtų pasveikinti Jonai ir Janinos, nebūtų degęs laužas iki ryto, skambėjusi muzika ir dunksėjusi žemė nuo šokių linksmų...