Gruodžio 4-osios popietę A. Augulis, važiuodamas Aušros alėja, pamatė, kaip autobusų stotelėje vyras iš senyvo amžiaus moters tempia rankinę, o ši smarkiai priešinasi. Atsidaręs automobilio langą ir išgirdęs moters šauksmus, jis suprato, kad jo akivaizdoje daromas nusikaltimas. A. Augulis sušuko plėšikui, kad šis atiduotų rankinę ir perspėjo kviečiąs policiją. Vagišius pakluso ir moteriai atidavęs rankinę spruko. A. Augulis automobiliu nusekė jam iš paskos, telefonu palaikydamas ryšį su policijos pareigūnais.

Netrukus atskubėję policijos pareigūnai sulaikė į moters turtą besikėsinusį vyrą. Paaiškėjo, kad 86-erių metų moterį jis kėsinosi apvogti būdamas neblaivus, jam nustatytas 1,86 promilių girtumas. Sulaikytasis policijai gerai žinomas asmuo – jis mažiau nei prieš du mėnesius paleistas iš įkalinimo vietos. 28 metų šiaulietis jau 10 kartų teistas už įvairius nusikaltimus – vagystes, plėšimus, taip pat daug kartų baustas administracine tvarka.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai dėl vagystės pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuris bus atliktas pagreitinto proceso tvarka. Gruodžio 13 d. Šiaulių apylinkės teismas vagišiui skelbs nuosprendį.

Policijos pareigūnai labai vertina žmonių pilietiškumą ir dėkoja A. Auguliui bei visiems kitiems, padedantiems policijai kovoje su nusikalstamumu.