O kas, jei dar viešieji skiedinio kibiriuko pirkimai užtruks ar prasidės darbininkų atostogos? Ir niekam nė motais, kad pabirusių plytų krūva suversta prie pat kelio ir ten guli jau mėnesį. Nesvarbu ir tai, kad stipresnis lietus, kuris Lietuvoje nėra toks retas reiškinys, jas netrukus išplaus į važiuojamąją kelio dalį. Tada skėsčiosime rankomis ir apgailestausime, kad savivaldybė vėl kažko nespėjo, lietus užklupo netikėtai.

Neganda Grigiškėse esančių (pakeliui į Lentvarį) kapinių tvorą ištiko po stipraus vėjo. Pušies šaka užkrito ant tvoros ir išgriovė jos dalį. Šaka kaltininkė netrukus dingo, o plytų krūva liko sutikti ir Vasario 16-osios, ir Kovo 11-osios. Pasak Vilniaus miesto savivaldybės atstovų, taip sutiks ji ir Velykas, ir, panašu, net Jonines. „Šaka buvo sutvarkyta“ – rašo jie savo atsakyme.

Ačiū Jums, sunku, turbūt, nebuvo. O tvorą planuojama pradėti remontuoti tik birželį. Pasižiūrėję į nuotraukas galite matyti, kokia tai sudėtinga konstrukcija. Sakysite, kad gali ir patys gyventojai susitvarkyti tą tvoros lopinėlį. Žinoma, bet kam tuomet apskritai reikalingos seniūnijos, savivaldybės? Kartais atrodo, kad sau pačioms.

Kol savivaldybės darbuotojai ir jos galva meras #smagu Remigijus Šimašius užsivertę darbais ir organizuoja viešuosius tvorų remonto pirkimus, būkite atsargūs važiuodami Lentvario gatve Grigiškėse.

Jei dar nepripratote prie to apverktino vaizdelio, tegul jis artimiausią pusmetį netrikdo – teks priprasti. Ir apskritai, netrukdykite seniūnijų ir savivaldybių su savo mažytėmis problemomis, jiems ir taip yra apie ką pagalvoti ir kuo pasirūpinti. O prieš mirusiuosius juk ne gėda, jie vis tiek jau – nebe rinkėjai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė patvirtino, kad tvorą rekonstruoti numatyta. „Artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas tos tvoros remontui, kai paaiškės nugalėtojas, tada ji ir bus suremontuota“, – sakė specialistė.

Ji paaiškino, kad viešųjų pirkimų procedūros nėra trumpas laikotarpis. „Užtrunka techninės specifikacijos parengimas, paskui turi būti tam tikras laikas pateikti pasiūlymams, pasiūlymų nagrinėjimas. Vis tiek tai užtrunka, galų gale yra dar žiema, minusinė temepratūra. Gali būti ir, kad nėra pats geriausias laikas statyboms, tai pavasarį, manau ir pradėsim“, – kalbėjo I. Mikalauskienė.

Jos teigimu, miestas yra didžiulis, gyvas, ir vienos problemos yra išsprendžiamos greičiau, kitos lėčiau.

Norite pasidalyti savo mintimis? Galbūt turite visai kitokią nuomonę? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: