Kaip DELFI pasakojo G. Kaupas, po miškus jis landžioja visą gyvenimą. Vyras juokavo, kad vos pradėjęs vaikščioti, pradėjo ir grybauti.

Net 239 baravykus jis rado liepos 12 d., antradienį, Panevėžio rajone, šalia savo kaimo. Vietos, kur ten esančiame miške auga grybai, jam žinomos nuo vaikystės. Įspūdingą laimikį G. Kaupas surinko su tėčiu Juozapu.

DELFI primena, kad grybautojai turėtų grybauti atsakingai. Grybavimo Lietuvos miškuose taisyklės skelbia, kad draudžiama rinkti, parduoti ir supirkti baravykus, kurių kepurėlės skersmuo mažesnis negu 1,5 cm ir voveraites, kurių kepurėlės skersmuo yra mažesnis negu 1,0 cm.

Grybaujantys turėtų nepamiršti, kad grybaujant grybas išraunamas arba nupjaunamas prie žemės. Taisyklėse taip pat nurodoma, kad draudžiama grybaujant ardyti miško paklotę, samanų ar kerpių dangą, niokoti nerenkamus grybus. Visas grybavimo taisykles galite rasti čia.

Norite pasidalyti savo laimikiu? Nuotraukas siųskite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Grybai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)