Laiške skaitytojas teigė, kad jį labai liūdina už stiklo tupinčių ir naujų šeimininkų laukiančių būtent šuniukų padėtis. Pasak jo, tokio amžiaus ištikimieji žmogaus draugai turėtų būti reguliariai vedžiojami lauke ir socializuojami.

„Jau ne pirmą kartą pastebiu parduotuvėje KIKA parduodamus vitrinose gyvūnus. Kai taip pardavinėjami paukščiukai, žiurkėnai, nekyla jokių abejonių, tačiau pamačius šuniukus pasidaro be galo liūdna. Mano nuomone, jie turėtų laisvai lakstyti ir būti socializuojami“, – nerimavo jis.

Skaitytojas taip pat išsakė požiūrį, kad šuneliams turėtų būti suteikta lakstyti erdvė ir pasiteiravęs pardavėjos, ar jie jos gauna, tik gavęs atsakymą, kad kartais išleidžia pabėgioti po parduotuvę.

„Ar tai nėra sadizmas?“, – retoriškai klausė parduotuvės klientas, pasipiktinęs tokiu darbuotojos atsakymu.

DELFI paprašė apibūdinti parduodamų naminių gyvūnų gyvenimo sąlygas KIKA parduotuvėse jos atstovų. Parduotuvių tinklo rinkodaros skyriaus vadovė Sandra Bričkuvienė pasakojo, kad šeimininkų laukiančiais augintiniais rūpinasi personalo darbuotojai, kurie turi reikiamas žinias dėl jų priežiūros.

„Kas dieną reguliariai gyvūnai išleidžiami iš narvo į specialius jiems skirtus aptvarus prekybos salėje, kad galėtų pabėgioti. Taip pat ne rečiau nei tris kartus per dieną išvedami į lauką pasivaikščioti. Šuniukų laikymo vietose yra įrengtos atskiros ventiliacijos ir apšvietimo sistemos. Gyvūnų erdvės nuolat valomos ir prižiūrimos. Lankytojai gyvūnus gali nuolat stebėti“, – tikino ji.

S. Bričkuvienė taip pat tvirtino, kad juos dažnai tikrinantys valstybinės veterinarijos darbuotojai dar jokių pažeidimų neužfiksavo.

„Jauniems, augantiems gyvūnams specialiai įrengtose erdvėse visiškai pakanka vietos, jų poreikiai patenkinami, jie gali judėti ir žaisti. Tokios laikymo sąlygos leidžia šuniukams normaliai vystytis ir augti. Parduotuvėse KIKA gyvūnų laikymo sąlygas reguliariai kontroliuojantys valstybinės veterinarijos gydytojai tikrinimo aktuose pažymi, kad gyvūnų laikymo sąlygos atitinka visus gyvūnų gerovės reikalavimus“, – dar kartą pabrėžė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)