Jeigu jūs esate nepatenkinti, pateikite viršininkams savo pasiūlymus, derėkitės dėl atlyginimo arba išeikite iš darbo. Reikia kovoti su netvarka kaip Vakarų Europoje, mano manymu, – civilizuotai. Europoje yra normalu streikuoti, eiti į darbą ir ten nedirbti, jeigu yra pažeidžiamos darbo sąlygos.

Žmonės ten save gerbia, jie nori gyventi savo valstybėje, todėl jie civilizuotai reaguoja į bet kokią betvarkę. Gal todėl Vakarų Europoje beveik nėra emigracijos? O Lietuvoje anoniminiai skundai apie darbdavį tapo norma – ir komentaruose, ir straipsniuose. Tie skundai – anoniminiai, bet ne atviri.

Bet kiek yra tokių drąsuolių, kurie darbdaviams pasakytų apie mažą uždarbį? Mažai, beveik nėra, todėl gal tokie darbuotojai ir verti minimumo? Nes jie nieko negali vieningai pasiūlyti darbdaviui, ypač stambiajam.

Tokia situaciją daug pasako apie mūsų visuomenę. Dauguma iš mūsų negerbia nei savęs, nei kitų. Nėra vieningumo. Pagarbos žmogui Lietuvoje tikrai mažiau negu kitur Europoje, ypač darbininkui, o ir tarp pačių darbininkų beveik nėra jokių žmogiškų santykių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis ar patirtimi? Kviečiame jus rašyti pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas“.