Trečiadienį ryte išvažiavę iš Panevėžio, 15-ą valandą Giedrius Notkus su Dainiumi Alekna jau laukė kelto į salą. Čia sportininkai susitiko kolegas Justą Tamašauską ir Luką Vosylių. Plaukę maždaug pusvalandį ir atsidūrę Saremos saloje, ralio lenktynininkai netrukus nusigavo į vietą, kur buvo vykdoma administracinė komisija.

Čia sportininkai iš Lietuvos užpildė reikiamus dokumentus, sumokėjo startinį ekipažo mokestį ir gavo visą reikiamą informaciją apie būsimas varžybas. Taip pat ekipažui suteikti ir lipdukai varžybų automobilio apklijavimui bei užklijuotas numeris ant trasos susirašinėjimui skirtos mašinos.

Giedrius Notkus ir Dainius Alekna savo „Mitsubishi Lancer EVO IX“ papuoš 20-uoju starto numeriu. „Iki šiol blogų asociacijų su dvidešimtuoju numeriu neturėjau, ir tikiuosi kad neturėsiu, todėl tokie skaičiai mane tenkina. Pavyzdžiui, skaičius 6 man nelabai patinka. Turiu tam tikrų prietarų“, – apie numerį ant automobilio sakė sportininkas.

Beje, automobilį mechanikai į Saremos salą atgabens tik ketvirtadienio vakare. Tuomet bus imamasi lipdukų klijavimo ir ruošiamasi techninei komisijai, kuri vyks penktadienį. Šis lietuvių ekipažas savo automobilį pateikti ekspertams į ketvirtą garažą privalo nevėluodamas – 8:36 ryte.

Atvykę į administracinę komisiją lenktynininkai Giedrius Notkus ir Dainius Alekna kiek nusivylė sužinoję, kad šiemet ralio „Saaremaa“ organizatoriai nenumatė testinio greičio ruožo (angl. shakedown), kuriame dalyviai gali išbandyti savo automobilius ant estiškos dangos ir atlikti tam tikras korekcijas reguliuojant savo bolidus.

Kviečiame užsukti į fotogaleriją ir išvysti kelionės į Estiją ir administracinės komisijos momentus.