Kaip pasakojo Anykščių r. Klaibūnų kaime gyvenanti Palmira Krivickienė, daugybė moliūgų jų darže uždera jau trečią kartą. Moteris pasakojo, kad daržovės išauga iš anūkės atsiųstų sėklų.

„Anūkė atsiuntė sėklų iš Olandijos, duktė išaugino daigus, atvežė, vyras kartais palaisto“, – apie tai, kaip pavyko išauginti tiek daug moliūgų, pasakojo P. Krivickienė.

Pašnekovė sakė laikraštyje skaičiusi, kad auginant moliūgus reikia juos gausiai laistyti, tręšti, tačiau šios šeimos moliūgai išaugo ir be milžiniškos priežiūros. Pasak jos, tai pavyko padaryti su „gamtos pagalba“. Iš užaugusio derliaus šeima pastatė savotišką moliūgų kalnelį – į ją daržoves vyras suvežė traktoriuku.

Gausiu moliūgų derliumi pasidžiaugti galinti moteris pasakojo, kad jų šeima šių daržovių suvalgo nedaug – kartais kepa blynus ar verda sriubas – tačiau didžiąją dalį išdalina draugams, pažįstamiems, kai kurie atvažiavę ir pilną bagažinę prisikrauna.

P. Krivickienė sakė, kad tokiu derliumi rekordų nesiekia ir nė nežino, kiek iš viso moliūgų išaugo. Moteris spėjo, kad didžiausias jų galėtų sverti 100 kg. Pasak jos, kaskart svarstoma, kad moliūgai darže augs paskutinį kartą, tačiau dažnai būna vėl pasodinami.

Jūsų darže – taip pat gausus rudeniškas derlius? Išauginote itin didelę ar neįprastą daržovę? Pasidalykite nuotraukomis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Derlius“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)