„Turėtų būti neblogai. Ypatingai gerai atrankos plaukime irklavo kanojininkai T. Gadeikis ir R. Labuckas, kurie aplenkė labai stiprius priešininkus iš Bulgarijos ir Vengrijos, o pagal laiką dar ir kanadiečius su prancūzais“, - DELFI sakė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Zigmas Raudonius.

T. Gadeikis ir R. Labuckas savo pirmajame atrankos plaukime distanciją įveikė per 1 min. 42,803 sek. ir tarp 8 įgulų užėmė 4-ąją vietą.

„A. Duonėla su E. Balčiūnu galėjo pasirodyti truputį geriau. Jie puikiai kovojo 350 metrų, bet nesugebėjo galingai finišuoti. Tačiau aš galvoju, kad ketvirtadienį jie į finalą turėtų patekti“, - prognozavo lietuvių startų Kinijos sostinės irklavimo kanale tiesioginis liudininkas Z. Raudonius.

Lietuviai atrankos plaukime tarp 8 ekipažų distanciją įveikė per 1 min. 31,232 sek.

„Abi lietuvių valtys turėtų plaukti finale“, - pokalbyje su DELFI buvo įsitikinęs Z. Raudonius.

Kadangi pastaruoju metu iš Pekino girdėdavome, kad kai kurie Lietuvos olimpinės delegacijos sportininkai po atrankos varžybų nespėdavo atsigauti nuo nuovargio, pasiteiravome, kokia baidarių ir kanojų irkluotojų fizinė būklė.

„Spės, tikrai spės jie atsigauti... Mūsų vyrai iki pusfinalio varžybų dar turi parą laiko poilsiui ir pasirengimui. Viskas bus gerai", - tikino Z. Raudonius. – Rimčiausi lietuvių baidarininkų varžovai bus latviai, kurie trečiadienio varžybose iškopė į finalą 1000 m distancijoje. Olimpiados pusfinalyje ir baidarininkų ir kanojininkų grupėje daug stiprių „valčių“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją