Finaliniame plaukime lietuvei nedaug trūko iki olimpinio aukso, tačiau po 9 etapų varžybų lydere buvusi jos bendraamžė amerikietė Anna Tunnicliffe finišo liniją pasiekė antra ir sugebėjo išsaugoti pirmąją poziciją.

A. Tunnicliffe surinko 37, G. Volungevičiūtė - 42 baudos balus.

Bronzos medalis atiteko 20-metei Kinijos sportininkei Lijiai Xu - 50 balų.

Daugiau nei savaitę trukusiose varžybose 25-erių metų lietuvė pirmajame plaukime finišavo trečia, antrajame - 13-a, trečiajame - aštunta, laimėjo ketvirtąjį ir penktąjį plaukimus, o šeštajame finišavo ketvirta ir bendroje įskaitoje buvo pakilusi į lyderės poziciją.

Septintajame plaukime G. Volungevičiūtė finišavo 21-a ir smuktelėjo į trečią vietą, tačiau aštuntame etape užėmė 6-ą vietą ir pakilo į antrąją poziciją. Devintajame plaukime lietuvė finišavo ketvirta ir su 40 baudos taškų (atmetus prasčiausią rezultatą) išsaugojo antrąją poziciją.

Dešimtasis plaukimas dėl prastų oro sąlygų buvo atšauktas.

Varžybose dalyvavo 28 buriuotojos, o finaliniame plaukime rungėsi 10 per pirmuosius devynis etapus geriausiai pasirodžiųsių sportininkių.

Tai jau antrasis Lietuvos delegacijos medalis Pekine. Olimpinę bronzą graikų-romėnų imtynėse iškovojo Mindaugas Mizgaitis.

Galutiniai rezultatai: (vieta, buriuotoja, šalis, rezultatas)

1. Anna Tunnicliffe (JAV) 37 balai 
2. Gintarė Volungevičiūtė (Lietuva) 42 
3. Lijia Xu (Kinija) 50 
4. Sarah Blanck (Australija) 62 
5. Sarah Steyaert (Prancūzija) 77 
6. Nathalie Brugger (Šveicarija) 90 
7. Jo Aleh (N. Zelandija) 90 
8. Evi van Acker (Belgija) 91 
9. Katarzyna Szotynska (Lenkija) 109 
10.Penny Clark (D. Britanija) 112
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją