Kaip ir pirmajame šių pirmenybių etape, kurio batalijos vyko Portugalijoje, Vengrijoje M.Padgurskis finišo liniją kirto trečias ir jau antrą kartą užkopė ant nugalėtojų pakylos trečiojo laiptelio.

Jaunas, tik pirmus metus jėgas tokio aukšto lygio varžybose bandantis sportininkas, Vengrijoje savo taupyklę papildė dar 15 įskaitinių taškų ir užima trečiąją vietą bendroje įskaitoje.

Trečiojo etapo varžybų finale pirmaisiais smuikais griežė Čekijos ralio kroso meistrai Romanas Častoralas su “Opel Astra OPC” ir Tomašas Kotekas, vairuojantis “Honda Civic Type-R”. Pirmasis ir laimėjo etapo varžybas, už ką buvo premijuotas 20 taškų, o antrasis etapo prizininkas savo sąskaitą papildė 17 taškų.

Finalinį važiavimą pradėjęs iš ketvirtosios pozicijos, M.Padgurskis su “Renault Clio Sport RS” iškart aplenkė vieną varžovą, tačiau pasivyti čekų jau neįstengė.

Lietuvis aplenkė ketvirtoje vietoje likusį Suomijos sportininką Harri Korkiakoski su “Honda Civic Type-R” ir penktoje vietoje likusį norvegą Franką Valle, kuris vairavo “Opel Astra OPC”.

Šeštas finišavo Austrijos atstovas Josefas Stroblas su “Seat Ibiza GTI”.

Vengrijoje antras finišavęs čekas T.Kotekas, iš viso surinko 54 taškus ir išsaugojo pirmenybių lyderio piziciją. Antrąją vietą užimančio jo tautiečio R.Častoralo sąskaitoje – 45 taškai.

Tik 3 taškais nuo antroje vietoje žengiančio čeko atsilieka M.Padgurskis. Jis įgiko net 19 taškų persvarą prieš artimiausią savo persekiotoją, ketvirtoje vietoje esantį suomį H.Korkiakoskį.

Europos automobilių ralio kroso dešimties etapų čempionato ketvirtojo turo varžybos vyks po savaitės, birželio 8-10 dienomis Austrijoje.