Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionės Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos generalinis direktorius Jonas Vainauskas L.T. dienraščiui teigė, jog kitą sezoną ekipoje gali nelikti trijų starto penketo žaidėjų, o Kauno „Žalgirio“ klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas akcentavo, jog bandys pratęsti sutartis su visais ekipos lietuviais.

Vadovai patvirtino, jog nesikeis ir komandų strategai – ir kitą sezoną vienas kitą pergudrauti bandys kroatas Nevenas Spahija ir latvis Ainaras Bagatskis.

Ketvirtadienį pasibaigusią LKL finalo seriją, kurią sausu rezultatu 4:0 laimėjo „Lietuvos rytas“ ir po ketverių metų pertraukos atėmė čempionų titulą iš „Žalgirio“, kauniečių klubo viceprezidentas pavadino istorine.

„Dabar Lietuva vieną sezoną turės LKL čempioną“, – mįslingai teigė G.Navikauskas.

– Ką tai reiškia? Juk „Žalgiris“ pastaruosius ketverius metus karaliavo LKL pirmenybėse.

– Taip, karaliavome. Tačiau vienas Lietuvos dienraštis visą tą laiką nenorėjo to pripažinti ir vis rašydavo, jog santykius aikštėje aiškinasi tik stipriausios mūsų šalies komandos – jokių titulų. Manau, dabar tas dienraštis kur reikia ir nereikia su pasimėgavimu skelbs, jog „Lietuvos rytas“ yra LKL čempionas, o „Žalgiris“ – vicečempionas. Todėl ir teigiu, jog po ketverių metų nenoro matyti čempiono dabar LKL nors trumpam turės čempioną.

– „Žalgiris“ sausai pralaimėjo LKL finalą. Kaip manote, jei žaistų Darjušas Lavrinovičius, serijos rezultatas būtų kitoks?

– Manau, kad taip. Tačiau nenoriu plačiau aiškinti, kas būtų, jei būtų...

– Kaip kitą sezoną atrodys „Žalgiris“?

– Norėtume turėti visus šį sezoną ekipoje kovojančius lietuvius. Tanoka Beardas dar turi sutartį su klubu, o dėl kitų legionierių esame dar neapsisprendę.

– Ar liks komandoje Kenny Andersonas?

– Ne. Mes jam numatę kitą veiklos barą – ne kaip žaidėjo.

– Kokį?

– Dar per anksti apie tai kalbėti, tačiau jis turės sąsajų su „Žalgiriu“.

– Kokiais būdais bandysite išlaikyti sparnus kelti norintį D.Lavrinovičių?

– Niekas nieko nebando išlaikyti. Mes derėsimės su Darjušu dėl galimybės pratęsti sutartį. Krepšinio rinka diktuoja savo sąlygas ir mes pasistengsime pasiūlyti žaidėjui konkurencinius pinigus. Dabar jau niekas nežiūri į patriotizmą.

– Ar ekipai ir toliau vadovaus A.Bagatskis?

– Nereikia spekuliuoti A.Bagatskio korta. Galiu patvirtinti, jog klubo prezidentas Arvydas Sabonis neturi pretenzijų treneriui ir jis liks savo poste. Ainaras nepadarė klaidų per LKL finalus – jis niekuo nenusileido vilniečių strategui N.Spahijai.

Tuo tarpu sostinės „Lietuvos ryto“ direktorius J.Vainauskas jau galėjo išvardyti krepšininkus, kurie atstovaus ekipai kitą sezoną.

„Komandoje liks Andrius Šležas, Tomas Delininkaitis, Frederickas House’as, Mindaugas Lukauskis, Povilas Čukinas, Robertas Štelmaheris, iš „Panevėžio“ susigrąžinsime Ernestą Ežerskį bei iš „Šiaulių“ – Artūrą Jomantą“, – skaičiavo J.Vainauskas.

– Kaip su kitais žaidėjais?

– Su Matthew Nielsenu deramės ir manau, kad jis vis dėlto liks komandoje. Tas pats vyksta ir su Hariu Mujezinovičiumi. Kol kas nieko negaliu pasakyti apie Simą Jasaitį ir Robertą Javtoką.

– Nesugebėsite su jais susiderėti?

– R.Javtokui atsirado galimybė išpildyti savo svajonę – žaisti NBA, todėl nenorėtume jam trukdyti. Kita vertus, jei jis nuspręs nežaisti NBA – būtinai šnekinsime jį atstovauti „Lietuvos rytui“. S.Jasaičiu domisi daugelis Europos klubų – kas šioje kovoje nugalės ir kam norės atstovauti Simas, tai jo sprendimas.

–Trumpai pakalbėkime apie LKL finalus. Teigiama, jog su D.Lavrinovičiumi „Žalgiris“ atrodytų kitaip ir vargu ar vilniečiams pasisektų įveikti kauniečius?

– Su D.Lavrinovičiumi žalgiriečiai parodytų kokybiškesnį krepšinį, tačiau nemanau, jog jis taptų pergalių garantu. „Lietuvos rytas“ šį sezoną rodė geresnį krepšinį ir pelnytai tapo čempionu.

– Po ketvirtojo mačo Kaune įvyko incidentas. Švenčiant pergalę, apsaugos darbuotojai vos jūsų nesumušė. Kodėl?

– Aš halėje esantiems sirgaliams mečiau pergalės cigarą. Apsaugos darbuotojai nieko nesiaiškinę puolė mane ir vos nesumušė. Tačiau tai menkniekis, palyginti su tuo, ką tie apsaugos darbuotojai po to darė – neleido „Lietuvos ryto“ televizijai filmuoti, fotografams draudė fotografuoti vilniečių pergalės šėlsmą. Kai praėjusiais metais Vilniuje „Žalgirio“ žaidėjai tapo čempionais, jie „Siemens“ arenoje darė ką nori – laistėsi alumi, rūkė cigarus, pozavo fotografams. Niekas nieko nesakė – juk nugalėtojai neteisiami. O Kaune pasielgta negražiai.