„Klubo biudžetas kasmet didėja. Savivaldybė negali tiek didinti savo paramos. Kalbėjomės apie tai ir su „Žalgirio“ vadovais, ir su verslininkais. Iš tiesų svarstoma galimybė perleisti akcijas koncernui. Savivaldybei liktų viena auksinė akcija, garantuojanti, kad miestas ir toliau rems klubą“, – aiškino A. Kupčinskas.

Praėjusią savaitę Kauno vadovai buvo susitikę su „MG Baltic“ prezidentu Dariumi Mockumi.

Apie susitikimą su koncerno vadovu informuoti ir Kauną valdančiosios koalicijos nariai.

Lauks grįžtančio A.Sabonio

Sutarta, kad gegužės viduryje sugrįžus „Žalgirio“ prezidentui Arvydui Saboniui, savivaldybė galutinai apsispręs dėl savo akcijų.

Miesto politikai prabilo, kad su „Žalgiriu“ galėtų būti pasirašyta penkerių metų paramos sutartis. Preliminariai svarstoma, kad kasmet iš Miesto įvaizdžio programos komandai būtų skirta po 5 mln. litų.

„Nieko blogo neįžvelgiame, – apie savivaldybės ir koncerno pokalbius dėl akcijų sakė „Žalgirio“ viceprezidentas Gediminas Navikauskas. – Mums svarbiausia, kad miestas ir toliau remtų komandą bei dalyvautų ją valdant. Tačiau, mūsų žiniomis, visos tos kalbos tėra svarstymai, o ne derybos“.

Neoficialiais duomenimis, iki šiol koncernas „MG Baltic“ svarstė galimybę įsigyti Arvydui Saboniui priklausančias klubo akcijas.

Išsiuntė visus dokumentus

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas vakar patvirtino, kad arenos projekto dokumentacija galutinai parengta, tačiau laukiama atsakymo iš Vyriausybės.

Dokumentai išsiųsti suderinti į Lietuvos paramos ir verslo agentūrą (LVPA). Investiciniai projektai taip pat pateikti premjerui Gediminui Kirkilui, ūkio ir finansų ministrams. V.Gudėno teigimu, sulaukus LVPA atsakymo, bus paskelbtas arenos statybos rangovo konkursas.

Keletą kartų Kauno valdžia bandė susitikti ir Vyriausybėje pristatyti galutinį projektą. Tačiau to padaryti nepavyko, nes Vyriausybės atstovai nerasdavo laiko.

Iki šiol gautas tik žodinis premjero pažadas, kad Kauno arena sulauks ir ES paramos, nors pagal dabar galiojančią tvarką jos gali tikėtis sporto objektai, turintys ne daugiau nei 10 tūkst. vietų. „Kauno dienos“ žiniomis, tokį reikalavimą sugalvojo ne Briuselio, o Ūkio ministerijos valdininkai. Dabar norint jį atšaukti reikia gauti ES institucijų leidimą. Nemuno saloje žadama statyti 15 tūkst. vietų areną.

„Lankydamasis Briuselyje apie tai kalbėjausi su europarlamentarais. Sutarėme, kad tai nelogiškas reikalavimas. Jiems išsiųsta visa informacija. Iš Ūkio ministerijos ir Vyriausybės kol kas pasigendame aiškumo. Mes visus namų darbus atlikome ir jau dabar galėtume skelbti konkursą. Tik turime žinoti, ar gausime pinigų iš ES fondų“, – sakė A. Kupčinskas.

Kauno sporto rūmų finansinį mechanizmą savo įsakymu turi patvirtinti premjeras G. Kirkilas.