Po LKF vykdomojo komiteto posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį V. Garastas sakė važinėsiantis po miestus ir klausiantis, ar šie dar statys arenas. LKF prezidentas užsiminė, kad jei arenos statomos nebus, galbūt reiks remontuoti „Sportimos“ salę Vilniuje. Tokiu atveju čia vyktų 2011 metų Europos krepšinio čempionato rungtynės.

Tačiau ketvirtadienį po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi A. Raslanas vis nepradedamų statybų nevadino delsimu, o „kai kurių dalykų derinimu“. „Mes nesame patenkinti, kokia šiuo metu yra situacija, bet negalime pasakyti, kad tai daroma piktybiškai“, - aiškino jis.

A. Raslanas kalbėjo, kad, nepaisant skolų, Šiaulių arena veikia fantastiškai, Panevėžys areną stato. Jis sakė manąs, kad Kaunas jau padarė visus reikiamus sprendimus ir numatytas darbų grafikas. Pasak A. Raslano, bereikia kartu su Vyriausybe spręsti dėl galbūt didesnės valstybės paramos dalies statant sporto rūmus Kaune. Tačiau jis sakė neabejojantis, kad arena Kaune iškils laiku.

Klaipėdoje esą taip pat numatytas darbų grafikas, tačiau uostamiestis prie projekto planuoja prisijungti vėliau. Departamento direktorius pastebėjo, kad laikas nuo laiko renkasi čempionato organizavimo komisija ir apie rengimosi čempionatui reikalus informuoja Vyriausybę.

„Strigimų nėra, šie miestai eina pagal vėlesnį grafiką, tačiau tie darbai vyksta“, - tikino A. Raslanas. Jis aiškino, kad šiuo metu kalba apie „Sportimos“ rekonstrukciją neina. „Manyčiau, šitas klausimas ankstyvas ir jo nereikėtų šiandien kelti“, - sakė A. Raslanas.

Prezidentas V. Adamkus norėtų, kad arenos stovėtų ir veiktų jau 2010 m. Jis taip pat pageidavo gerai organizuoto 2011 m. Europos krepšinio čempionato.

Sprendimą XXXVII Europos vyrų krepšinio čempionatą surengti Lietuvoje FIBA priėmė 2005 metais. Tikimasi, kad grupių varžybos vyks Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose, o atkrintamosios - Vilniuje. Paskutinį kartą Europos krepšinio čempionatas Lietuvoje vyko 1939 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją