„Mes turime vykdyti „FIBA – Europe” reikalavimus, todėl tie 4 pogrupių taškai turi būti vienokioj ar kitokioj vietoje, todėl sprendžiant šituos klausimus reikia turėti alternatyvas", - sakė A.Raslanas.

KKSD generalinis direktorius teigė, kad nerimą kelia ne tik Kauno, bet ir Klaipėdos sporto arenos statybos perspektyvos.

„Šiandien mes realiai galime kalbėti apie Šiaulius ir Panevėžį, nes vieniems ir kitiems skirta ES parama. Lieka Kaunas ir Klaipėda. Tai mes laukiame sprendimų. Kaunas kelia daugiausia nerimo, nes čia sugaišta daugiausiai laiko – prarasti 3 metai. Buvo galimybė pradėti arenos statybas žymiai anksčiau", - sakė A.Raslanas.

Kauno vadovai dar kartą patvirtino, kad arenos statyba – prioritetinis miesto klausimas. Taip pat teigiama, kad kalbos apie galimą sporto arenos statybą ne Nemuno saloje neturi pagrindo.

„Dėl arenos vietos klausimų nekyla", - sakė A.Kupčinskas.

Gegužės 10 dieną Kauno miesto tarybos nariai turėtų svarstyti koncesijos sutarties projektą su Prancūzijos bendrove „Bouygues Batiment International" (BBI). Šiuo metu konfidencialumo sutartis pasirašę tarybos nariai supažindinami su projektu. Neoficialiais duomenimis, BBI pateiktos sutarties sąlygos nėra itin priimtinos.

Vienas iš Kauno savivaldybės derybinės grupės narių Kęstutis Kriščiūnas jau anksčiau yra atskleidęs, kad arena Nemuno saloje kainuos 450 milijonų litų.

A.Raslanas teigė, kad Kauno arenos statyboms planuojama skirti 50 milijonų litų.

Savivaldybės užkulisiuose kalbama, kad ketinama grįžti prie architekto Eugenijaus Miliūno sporto arenos projekto. Tiesa, Kauno vadovai tai neigia.

„Kol derybos su prancūzais nebaigtos, mes oficialiai nieko nesvarstome", - sakė Kauno meras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją