Estijos futbolininkams rungtynės su lietuviais buvo jau antrosios šiemet ir tarsi generalinė repeticija prieš kovo 3 dieną vyksiančias UEFA Europos U-21 čempionato atrankos varžybas su Gruzija.

Lietuvių ir estų dvikovoje trečiadienį abi komandos turėjo po vieną realesnę galimybę pasižymėti ir šių šansų neišnaudojo. Po apylygės kovos Marijampolės manieže rungtynės baigėsi taikiai.

„Mūsų rinktinė buvo metais jaunesnė, šiame mače išbandėme 8 naujus futbolininkus. Kontroliuoti žaidimo mums nepavyko, iniciatyvą savo rankose turėjo varžovai. Reikia pripažinti, kad šiuo metu žaidėjai nėra geriausios formos. Tačiau gerai tai, kad šansą pasireikšti gavo iki šiol U-21 rinktinėje nebuvę žaidėjai ir tai, kad nepralaimėjome“, - LFF.lt dvikovą įvertino V. Stankevičius.

Lietuviams šiame mače trūko užsienio klubams atstovaujančių legionierių ir trijų FBK „Kaunas“ žaidėjų – Manto Fridriko, Vytauto Andriuškevičiaus ir Ramūno Macežinsko.

„Žaidėjų kvietimus klubams išsiuntėme prieš kelias savaites. Tačiau likus kelioms dienomis iki mačo FBK „Kaunas“ atsakė, kad vyksta į Baltarusiją ir į rinktinę išleidžia tik vienintelį Audrių Račkų“, - aiškino Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rinktinių direktorius Robertas Tautkus.

LFF generalinis direktorius Julius Kvedaras išreiškė nusivylimą, jog klubas nesuteikė žaidėjams galimybes atstovauti savo šaliai.

„Manau, kad galimybė futbolininkui pasirodyti savo šalies rinktinėje turėtų būti labiau vertinama nei išvyka žaisti draugiškų rungtynių su klubu. Labai gaila, kad klubo vadovybė to nesupranta. Nors tai nebuvo oficiali varžybų data, atstovauti rinktinei kiekvienam žaidėjui yra garbė, proga pasirodyti įgyti tarptautinių rungtynių patirties“, - teigė J. Kvedaras.

Kitas rungtynes Lietuvos U-21 rinktinė planuoja žaisti birželio 18-20 dienomis Baltijos taurės turnyre. Europos čempionato atrankoje rugsėjo 11 d. lietuviai susitiks su Portugalijos, o rugsėjo 7 d. – su Anglijos rinktine.

Statistika:

Marijampolės futbolo maniežas,
Teisėjas - Nerijus Dunauskas
Lietuva U-21 0 : 0 Estija U-21

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis: Vytautas Černiauskas (antrajame kėlinyje jį pakeitė Armantas Vitkauskas); Egidijus Vaitkūnas, Audrius Račkus, Marius Miškinis, Karolis Urbaitis; Marius Papšys, Tomas Vyšniauskas (Jevgenij Moroz), Saimonas Burkšaitis (Andrius Lipskis), Paulius Janušauskas (Artūras Žulpa); Ernestas Biskys, Rokas Urbelis (Tautvydas Švelna).

Estijos U-21 rinktinės sudėtis: Stanislav Pedok, Taijo Teniste, Martin Tšegodajev, Aleksei Jahhimovitš, Igor Morozov, Albert Taar (Aleks Mones), Sergei Mošnikov (Andrei Veis), Rasmus Luhakooder (Igor Subbotin), Rauno Alliku, Eino Puri (Artjom Dmitrijev), Albert Prosa (Ats Sillaste).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją