Dar kovo mėnesį įvyko rinkimai. Juose daugelis vilniečių aiškiai parodė, kad nori permainų ir naujos ateities vizijos - Vilniaus meru pasirinko Remigijų Šimašių. Išrinkta ir visiškai nauja miesto savivaldybės taryba: iš 35 Ateities koalicijos narių nė vienas nepriklausė dabartinio mero komandai. Vos 6 iš jų darbavosi besibaigiančioje kadencijoje apskritai.

Dvejus metus kartu su R. Šimašiaus komanda atsakingai ruošėmės darbams Vilniui. Sekėme Vilniaus savivaldybės sprendimus ir puikiai žinome, kokių permainų reikia Vilniui. Tačiau naujosios kadencijos darbą teks pradėti ne tik teigiamais pokyčiais mieste, bet ir paskutiniuose šios tarybos posėdžiuose skubos tvarka priimtų sprendimų nuoseklia peržiūra. 

Per paskutinius savivaldybės posėdžius tarsi buldozeriu buvo stumiami įvairūs daugybę klausimų keliantys projektai. Skubos tvarka priimami sprendimai dėl patalpų paskyrimo ir nuomos ne konkurso būdu, tvirtinamas atliekų tvarkymo planas, paskirti papildomi milijonai „AirLituanicai“, stumiami nauji projektai, kurių įgyvendinimas kelia daugiau klausimų, nei atsakymų. 

Nesakau, kad visi sprendimai yra blogi. Tačiau abejonių kelia sprendimų priėmimo skuba ir diskusijų nebuvimas paskutiniuosiuose posėdžiuose. 

Tačiau pagrindinį dėmesį skirsime ne revizijoms, o darbui. Pirmieji: savivaldybės įmonių ir įstaigų valdymo depolitizavimas, siekiant pagerinti jų veiklą; 100 eurų krepšelio įvedimas tėvams, kurių vaikai negaus savivaldybės darželių; savivaldybės darbo kokybės gerinimas; finansinės situacijos stabilizavimas. Pirmuosius projektus jau baigiame rengti ir esame pasiruošę juos pateikti svarstymui bei įgyvendinti.

Simboliška, bet rašant paskutines eilutes pasibaigė ir paskutinysis senosios savivaldybės posėdis. Žengiame į priekį.