Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas Gabrielius Landsbergis apšaukė mus populistais ir MMA kėlimą vadina neapgalvotu sprendimu. Deja, gerbiamas Gabrieliau, šis sprendimas dar ir kaip apgalvotas.

Sakote, kad MMA kėlimas tik gudrus žaidimas vilioti rinkėjų balsus? Tačiau, jei nepastebėjote, mums atėjus į valdžią MMA pakilo jau keturis kartus ir netrukus šis skaičius dar kartą šoktels į viršų, mat nuo šių metų liepos 1 d. MMA sieks 380 eurų.

Taigi savo, kaip jūs vadinate populistinio pažado, dalį mes jau įgyvendinome.

Beje, drįsčiau teigti, kad šiuose Seimo rinkimuose medalis už didžiausius populistinius pažadus turėtų atitekti kaip tik jums – konservatoriams.

Tačiau grįžkime prie faktų. Jūsų nenoras didinti MMA reiškia gyventojų skurdinimą, nes, jei nepastebėjote, kainos nestovi vietoje. Be abejo, gaunant europarlamentaro algą ir apsipirkinėjant Briuselyje jums turėtų būti sunku suvokti, kaip išgyventi iš kelių šimtų eurų.

Peržvelgus konservatorių valdymo laikotarpio rezultatus, nenustebčiau, jei vėl užsidegtumėte noru grįžti prie 246 eurų MMA. Mus vadinate populistais, tačiau patys būdami valdžioje MMA sugebėjote pakelti tik 14 eurų? Kai nuo liepos 1 d. MMA pasieks 380 eurų, per savo kadenciją mes ją jau būsime padidinę 134 eurais.

Taigi per nepilną kadenciją jau padarėme beveik 10 kartų daugiau nei jūs per visus ketverius savo valdymo metus. Taigi puikiai matome, kad žadėti jūs mokate, tačiau įgyvendinti pažadus sekasi ne taip sklandžiai.

Apšaukėte Darbo partiją apsimetėliais žmonių gynėjais, tačiau savo rinkiminius pažadus mes jau įgyvendinome 87 procentais. Užuot karpę algas ir pensijas, kaip tai savo valdymo metais darė konservatorių partija, mes atstatėme jūsų padarytą netvarką ir pamažu žmonėms grąžiname tai, kas jiems teisėtai priklauso .

Lietuvos gyventojų atlyginimai vieni mažiausių Europoje. Tačiau konservatoriai ir toliau siūlo mūsų šalyje palaikyti šį skurdo lygį ir be jokios gėdos MMA kėlimą vadina neapgalvotu sprendimu. Gerbiami konservatoriai, nustokite kaišioti mums pagalius į ratus. Jūs savo poziciją būdami valdžioje jau parodėte – mokate karpyti, dabar leiskite pasireikšti mums.

Beje, oponentai nuolat gąsdindavo, kad pakėlus MMA padidės nedarbas. Tačiau įvyko priešingai. Po to, kai Lietuvoje 2015 metais MMA pakilo iki 325 eurų nedarbo lygis rugsėjį (lyginant su birželiu) sumažėjo 1,3 proc. punktu, iki 8,1 proc. MMA kėlimas nedarbo lygio nepakėlė, tad kokių priežasčių nekelti MMA sugalvosite dabar?

Taigi ačiū, gerbiamas Gabrieliau, už nuomonę, tačiau faktai kalba patys už save. Po rinkimų, su plačia šypsena stebėsiu ar nebūsite pamiršę savo pažadų, nes mes 87 procentus saviškių jau įvykdėme.