Iš išorės Ukrainos atžvilgiu Vakarų sąjungininkai naudoja dvigubus standartus – padeda jai ginklais, pinigais ir sankcijomis prieš rusus, tačiau tuo pačiu metu, toje pačioje erdvėje, toje pačioje dimensijoje vyksta ir tai:

1. Rusiški grūdai keliauja į Europą ir pildo Rusijos karinį biudžetą. Rusiškuose ginkluose – tūkstančiai Vakarų šalyse pagamintų komponentų.

2. Lenkija tranzitu per savo oro erdvę jau ne pirmą kartą praleidžia rusų raketas bombarduoti Ukrainos objektus. Lenkai net nebando jų numušti, sako, kad numuštų raketų nuolaužos gali nukristi ant vietinių gyventojų galvų, o kad nukris ant nekaltų ukrainiečių galvų – nesvarbu.

3. Rusai tyčiojasi ne tik iš lenkų, bet ir iš ispanų: Rusijos karo laivai 5 dienas plaukė Ispanijos teritoriniais vandenimis. Kita NATO šalis Rumunija irgi tinkamai nereaguoja į rusų vykdomus pažeidimus jos oro erdvėje.

4. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas – kietas vyrukas, bet žodžiais, o ne darbais. Įvestų kariuomenę į Ukrainą, tačiau mintyse. Sukelia ukrainiečiams optimizmą ir tuoj pat atsitraukia.

5. Amerikos prezidentas Joe Bidenas, demokratai ir respublikonai yra nepaprastai „principingi“, nes niekaip nesupranta, kuris iš jų trijų yra durnius. Kol ieško tarpusavyje durniaus, kuriam reikėtų duoti kelią dėl JAV–Meksikos sienos klausimų, Ukrainos kariai dūsta fronte nuo pagalbos trūkumo.

6. Amerikos valdžia reikalauja, kad ukrainiečiai nustotų naikinti Rusijos naftos perdirbimo gamyklas, nes gali padidėti naftos produktų kainos rinkoje... Šiuo klausimu net komentarai nereikalingi.

7. Lietuva – antirusiška šalis? Tai gerokai išpūsta tezė. Lietuvoje sėkmingai dirba rusų ir baltarusių verslininkai, kurie siunčia draudžiamas prekes į savo šalis. Per mūsų valstybę rusų Karaliaučiaus tranzitas ir toliau vyksta. Rusijos prezidento rinkimų spektaklyje dalyvavę šios šalies piliečiai Lietuvoje nebuvo, kaip Latvijoje, tikrinami einant balsuoti Vilniuje į ambasadą. Valgome lietuvišką duoną, iškeptą ir iš rusiškų grūdų. Darbai ir karingi žodžiai skiriasi, kaip diena ir naktis.

Galima dar daug ką būtų išvardyti šia dvigubų standartų tema. Vakarai psichologiškai nepasiruošę kautis su net nusilpusia Rusija, nes turi ką prarasti karo atveju, todėl bijo. Tačiau demonstruojama baimė – tai kvapas, kuris ir paskatina visų rūšių agresorius pulti.

Straipsnio pabaigoje šiek tiek pafantazuosiu. Vyksta Antrasis pasaulinis karas. Amerikos prezidentas Franklinas Rooseveltas prašo Sovietų Sąjungos vadovo Josifo Stalino ir Didžiosios Britanijos premjero Winstono Churchillio nebombarduoti Vokietijos, nenaikinti jos karinės pramonės objektų, nesprogdinti naftos produktų talpyklų, neliesti Adolfo Hitlerio, kitu atveju – neduos ginklų... Jaučiate skirtumą, kaip pasikeitė Vakarų demokratijų vadovų mentalitetas į šizofrenišką pusę?

Be abejo, be Vakarų pagalbos Ukraina jau būtų kritusi, tačiau pagalba ir veiksmai reikalingi ne kritimui stabdyti, o pergalei pasiekti. Reikalingi veiksmingi ir teisingai vartojami antibiotikai, kitu aveju – rusiško imperializmo bakterija prisitaikys, mutuos ir ateityje jau jokie antibiotikai jos nesunaikins.