Ach, kaip tai girdėta. Tikrai nei viena miesto valdžia dar taip nesirūpino Vilniumi, kaip juo nesirūpina R. Šimašius.

Netikite? Prisiminkite Žirmūnų Tuskulėnų mokyklos istoriją – mokyklai nebūtų buvęs suteiktas gimnazijos vardas, jeigu mes jo nebūtumėme išsikovoję. Nors ir labai nenorėdamas, R. Šimašius buvo priverstas mus išklausyti – rengėme protesto akcijas, mitingus prie savivaldybės. Tam paskyrėme ne vieną mėnesį, bet buvo verta. Apgynėme šį projektą ir šiandien vienuoliktokai, dvyliktokai ir toliau čia mokosi bei kuria, o ne ieškosi kitos mokslo įstaigos.

Už Tuskulėnų mokyklos išsaugojimą turime dėkoti ne R. Šimašiui, o tiems atkakliems žmonėms, kurie tiesiog nepasidavė. Tai už ką reikėtų padėkoti R. Šimašiui?

Už tai, kad vilniečių gatvių apšvietimas nebus sutvarkytas, o tamsios gatvės nebus apšviestos turime padėkoti išskirtiniam sostinės vadovo neveiklumui. Ačiū Remigijui, kuris vietoj to, kad kartu su tarptautiniu investuotoju vystytų projektą, sutartį su jais tiesiog nutraukė, net nesigilindamas į situaciją ir neieškodamos jos sprendimų.

Vilniečių nacionalinis futbolo stadionas bus tikriausiai pastatytas Kaune. Ačiū Remigijui, kuris vietoj to, kad bendradarbiautų su Vyriausybe ir imtųsi projekto įgyvendinimo, nesugebėjo net susitikti ir apie tai pasikalbėti su iš Didžiosios Britanijos atvykusiais investuotojais. Pasakęs 5 minučių viešą kalbą, jis su jais net nesiteikė pasisveikinti.

Vilniečių Neries krantinės rekonstrukciją pakeitė patvarkymas. Ačiū Remigijui už tai, kad nusprendė švaistyti lėšas mažiems Neries krantinės tvarkymo darbams, vietoj to, kad paskelbtų konkursą ir pradėtų kapitalinę Neries krantinės rekonstrukciją.

Vilniečių šiukšlių konteinerių nepakeis požeminiai konteineriai. Ačiū Remigijui už tai, kad vietoj to, kad paskelbtų konkursą požeminių konteinerių projektui, pradėtų bendradarbiavimą su bendruomenėmis, nusprendė šį projektą tiesiog sustabdyti ir pamiršti.

Vilniečių neveš rudenį į gatves turėję išriedėti nauji autobusai ir nebebus įdiegiama nauja transporto rūšis. Ačiū Remigijui, kuris nutraukė konkursą su privačiais vežėjais. Būtent šio konkurso dėka gatvėse jau šiandien turėjo važinėti 100 naujų autobusų ir vilniečiai nebūtų kankinęsi perpildytose transporto priemonėse.

Vilniečių nebedžiugins naujos sutvarkytos gatvės. Ačiū Remigijui, kuris vietoj to, kad sutvarkytų Antakalnio, Vilniaus, Vokiečių ir kitas gatves, sutvarkė Universiteto gatvę prie Daukanto aikštės.

Antakalniečiai, Žvėryno gyventojai turėtų padėkoti Remigijui atskirai ir ne tik už jau anksčiau paminėtus darbus, bet ir už tai, kad jų taip ir nepasiekė oranžiniai dviračiai, kurių punktai šiais metais turėjo būti įsteigti Žvėryne, Antakalnyje, Vingio parke ir kitur.

Vilniečių šeimos nebesidžiaus renovuotais darželiais, mokyklomis. Ačiū Remigijui už tai, kad sustabdė 22 mokslo įstaigų renovaciją, tarp kurių ir tragiškai atrodančios mokyklos ir darželiai.

Vilniečiai tikrai nebeskraidys nacionalinėmis oro linijomis, nebesidžiaugs projektais, kurie mums būtų leidę didžiuotis Europoje.

Daug dalykų nutraukta, išbraukta ir jau pamiršta, tam, kad feisbuko meras galėtų skirti savo laiką įrašams apie BMW automobilius ir diskusijoms apie anglišką Lietuvos vardo rašymą. Tai, gerbiami vilniečiai, tikrosios miesto problemos, ne kažkokie konteineriai, keliai, renovuotos ugdymo įstaigos, apšvietimas, investiciniai projektai ar sutvarkyti parkai!

Tikiuosi, kad tokio likimo nesulauks Žirmūnų trikampio kvartalo atnaujinimas. Planuojama čia sutvarkyti viešąsias erdves, įrengti automobilių stovėjimo vietas, rekonstruoti gatves, atnaujinti gatvių apšvietimą. Gal mums pasiseks ir pilotinis ištiso kvartalo rekonstrukcijos planas, prie kurio kartu su komanda dirbome daugiau negu 2 metus, netaps dar vienu projektu, kurio atsisakyta.