Už pilną tradicinę šeimą agituojantis ir Šeimos politikos koncepcijos priėmimą Seime inicijavęs politikas sako, kad, nors iš savo vaikų to nesitiki, tačiau homoseksualumas nebūtų tragedija: „Tikrai tai nebūtų kokia nors tragedija. Vieno, ko nemėgstu, tai viešo ir demonstratyvaus seksualumo demonstravimo“.

Homoseksualų pora – ne šeima

TS-LKD Lietuvoje garsėja kaip politinė jėga, kuriai tradicinė šeima yra vienas svarbiausių visuomenės institutų. Partijos programoje rašoma, kad daugelis socialinių problemų gali būti išsprendžiama, jeigu politikai kalbės ne apie pensijas, pašalpas bei skurdą, o apie šeimos ir bendruomenės stiprinimą.

A. Kubiliaus teigimu, mokslininkų duomenys aiškiai parodo, kad vaikas, augdamas pilnoje šeimoje su mama ir tėčiu, gali išvengti daugybės problemų – tarp jų, narkomanijos ir alkoholizmo. Politikas taip pat ne kartą yra pareiškęs, kad homoseksualių asmenų poros jis negali vadinti šeima.

„Labai aiškiai sakiau ir sakau, kad kartu gyvenančių homoseksualų negaliu vadinti šeima“, - penktadienį sakė A. Kubilius.

Tačiau klausiamas, ką darytų, jeigu pasirodytų, jog jo vaikas yra homoseksualus, sakė tragedijos iš to nedarytų: „Esu 120 proc. tolerantiškas ir, nors to ir nesitikiu iš savo vaikų, bet tikrai tai nebūtų kokia nors tragedija“.

Konservatorių lyderis, be kita ko, neigia kalbas apie tai, jog TS-LKD remia tik pilnas šeimas, o vienišas mamas ir jų vaikus palieka likimo valiai. Pasak jo, valstybės turi rūpintis ir tais vaikais bei jų motinomis, kuriems likimas susiklostė nepalankiai, tačiau esą reikia dėti pastangas ir pilnos tradicinės šeimos stiprinimui.

„Valstybės turi įgyvendinti tokią politiką, kuri padėtų mums visiems pakeisti pastarųjų dešimtmečių tendencijas, kurios rodo, kad šeima silpsta. O tai reiškia, kad iš didelės dalies vaikų atimama galimybė augti saugiai pilnoje šeimoje ir taip gauti teisę į saugią ir aiškią ateitį“, - konferencijoje sakė A. Kubilius.

Linksta remti abortų draudimą

TS-LKD pirmininkas penktadienį kalbėjo ir apie tai, jog nėštumo nutraukimas iš esmės reiškia gyvybės žudymą, nes esą nėra jokio skirtumo tarp gimusio ir negimusio kūdikio gyvybės. A. Kubilius teigia, jog problema reikalauja jautraus ir apgalvoto požiūrio, tačiau negali sutikti su tuo, jog nėštumo nutraukimas yra moters pasirinkimo reikalas.

„Problema tikrai sudėtinga ir reikalauja labai jautraus ir apgalvoto požiūrio, bet taip pat reikalauja esminės ir principinės diskusijos dėl esminių vertybių. Negaliu sutikti su argumentais, kad teisė į abortą yra teisė į pasirinkimą. Nes nematau didelio skirtumo tarp gimusio vaiko gyvybės ir dar negimusio vaiko gyvybės. Tuo atveju teisė į pasirinkimą gali tapti teise į gyvybės žudymą“, - penktadienį sakė konservatorius.

DELFI primena, kad Lietuvoje nutraukti nėštumą leidžiama iki 12-tos nėštumo savaitės, kasmet šiai procedūrai ryžtasi apie 10 tūkst. moterų.

Europos Sąjungoje abortai draudžiami Maltoje, Airijoje ir Lenkijoje. Likusios valstybės, tarp jų ir Lietuva, abortų nedraudžia, tik nustato ribą, iki kurios jis leidžiamas. Šis terminas įvairuoja nuo 10 iki 18 savaičių.

Verslininkai – į Afriką?

Nuo vertybinių temų pasukęs prie Lietuvos politikos bei verslo problemų A. Kubilius verslininkus paragino iš anksto įvertinti galimas rizikas investicijoms Rusijoje, mat šalies finansų rinka esą yra nestabili. Kaip alternatyvą konservatorius verslininkams siūlo kitas besivystančias šalis, pavyzdžiui Kiniją, Indiją arba Afrikos valstybes.

„Nesakau, kad Rusijoje ne vieta mūsų verslui, bet raginu iš anksto realiai vertinti galimas rizikas. Turime prisiminti 1998 m. Rusijos krizės pasekmes mums. Yra daug kitų besivystančių didelių rinkų ir valstybė turėtų padėti mūsų verslui tas rinkas užkariauti. Galima žymiai daugiau pasiekti tokios rinkose, kaip Vidurinė Azija, Indija, Kinija ar net ir Afrika“, - svarstė A. Kubilius.

Jo teigimu, Vyriausybė turi analizuoti situaciją Rusijos rinkoje ir perspėti Lietuvos verslininkus apie gresiančius nepatogumus bei nuostolius.

„Daugelis pasaulio ekspertų spėja, kad Amerikoje prasidėjusi pasaulinė finansų rinkos krizė labai skaudžiai gali atsiliepti Rusijos finansų sistemai, kuri jau ir dabar rodo daug nestabilumo požymių“, - teigia TS-LKD pirmininkas.

Tuo metu klausiamas, ar bus karas su Rusija, A. Kubilius teigia nežinąs, nes tai nelabai priklauso tik nuo pačios Rusijos.

„Tai priklauso nuo Rusijos. Jeigu toliau eis tuo keliu, kuriuo ėjo į karą su Gruziją, tai sunku prognozuot, kur gali atsidurti visas pasaulis ir Europa. Nuo pagundų taip elgtis Rusiją gali sulaikyti tik principinga ES ir NATO laikysena Rusijos atžvilgiu. Mes raginam taip elgtis“, - įtikinėjo konservatorius.

Viską žino apie savo žmoną ir nori sutaikyti Mia su N.Zvonke

TS-LKD pirmininkas A. Kubilius DELFI skaitytojų klausiamas apie savo žmoną, sakė viską apie ją žinąs, ką jam reikia žinoti.

„Žinau, kad tikrai baigė mokslus. Žinau, kad groja Simfoniniame orkestre. Ir žinau, kad užsiima visuomenine veikla, rūpindamasi gabiais vaikais. Tikiu, kad žinau viską, ką turiu žinoti apie žmoną“, - savo šeimos reikalus skaitytojams trumpai pasakojo politikas.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę į klausimus atsakinėjęs Naujosios sąjungos lyderis Artūras Paulauskas prisipažino nežinąs, ar jo sutuoktinė Jolanta baigė teisės studijas Mykolo Romerio universitete.

Tuo metu paklaustas, ką mano apie dainininkių Mia ir Natalijos Zvonkės konfliktą, kuris jau keletą savaičių neiškrenta iš televizijos, radijo laidų bei interneto portalų pagrindinių pramogų temų sąrašo, A. Kubilius buvo lakoniškas: „Manęs trūko. Būčiau sutaikęs“.