Ledo arenos operatorius – individuali Žilvino Barono įmonė – nusprendė laikinai pakeisti jos paskirtį. Iki lapkričio čia planuojama organizuoti įvairius koncertus, parodas, muges, pramoginius renginius.

Pasak Ž.Barono, kelis mėnesius atsisakyti ledo privertė finansiniai sunkumai. Vasarą sumažėjo lankytojų, o ledo eksploatavimo išlaidos gana didelės. Todėl nuspręsta laikinai pakeisti arenos paskirtį.

„Lapkričio 1-ąją visus čiuožimo entuziastus ir ledo ritulininkus vėl pakviesim ant ledo“, – pažadėjo Ž.Baronas.

Ieškos kur treniruotis

Paklaustas, ar ledo eksploatavimo išlaidos susijusios su nuomos „Babilonui“ įkainiais, kurie esą dabar tapo dideliu galvos skausmu čia įkurtų parduotuvių savininkams, individualios įmonės savininkas tai paneigė.

„Mūsų susitarimai kitokie“, – lakoniškai paaiškino pašnekovas.

Praėjusį penktadienį Panevėžio ledo ritulininkai žaidė paskutines sezono rungtynes jau ant pradėjusio tirpti ledo, bet dėl to jie niekam priekaištų neturi.

„Ką padarysi, dabar viskas remiasi į pinigus“, – kalbėjo sportininkai. „Babilono“ ledo arenoje iki šiol treniruodavosi 20 suaugusiųjų, 13 jaunuolių ir apie 20 vaikų ledo ritulio entuziastų.

Dabar jie planuoja mėnesį atostogauti, o paskui ieškosis, kur treniruotis kituose miestuose. Lapkritį tikisi vėl sugrįžti į „Babiloną“.