Per keturis šių metų mėnesius prekyba nekilnojamuoju turtu vangiausiai vyko balandį - butų parduota vos 732. Tai beveik 300 butų mažiau nei kovą. Namų pardavimai balandį, lyginant su kovu, krito 33 proc. – nuo 356 iki 268; žemės sklypų parduota 41 proc. mažiau – 2605 kovą ir 1841 balandį. Tiesa, rezultatai gali keistis papildžius duomenis.

Balandį Vilniuje parduoti 236 butai – 3,7 karto mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu ir 45 proc. mažiau nei per šių metų kovą. Kaune balandžio mėn. parduoti 129 butai, Klaipėdoje – 79. Tai atitinkamai 2,6 ir 3,8 karto mažiau nei pernai metų balandį bei 5 proc. ir 36 proc. mažiau nei per šių metų kovą.

Vilniuje balandį parduota dvyliką namų, Kaune – devyni, o Klaipėdoje užregistruotas tik vienas sandoris parduodant namą. Palyginimui pernai balandį užregistruota atitinkamai 31, 40 ir 5 sandoriai.

Mažiausiai, atrodo, nukentėjo žemės rinka didmiesčiuose. Vilniuje ir Kaune balandį, lyginant su praėjusių metų balandžiu, sklypų parduota beveik du kartus mažiau. Tik Klaipėdoje sandorių skaičius sumažėjo 3,7 karto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją