Arvydas Avulis pristatė socialinio būsto plėtros planą, kuris paspartintų gyventojų aprūpinimą socialiniais būstais. Arvydas Avulis akcentavo galimybę gyventojus, kurie neturi galimybių iš savo santaupų įsigyti būstą, aprūpinti būtais, iš valstybės biudžeto įsigyjant juos išperkamosios nuomos būdu.

Valstybės biudžete šiais metais yra numatyta 70 mln. litų socialinio būsto plėtrai. Šiuos pinigus panaudojus išperkamajai nuomai 10 metų laikotarpiui, aprūpinimas socialiniu būstu paspartėtų 8 kartus, o paėmus 20 metų nuomos laikotarpį – 15 kartų.

Pasak Arvydo Avulio, tokia galimybė apsvarstyta su kai kuriais bankais. Bankininkai sutiktų socialinio būsto išperkamąją nuomą finansuoti su 3-4 procentų metinėmis palūkanomis.

Aplinkos ministras G. Kazlauskas iš esmės pritarė siūlomam sprendimui. Pasitarimo dalyviai nusprendė, kad šį pasiūlymą reikia iš esmės apsvarstyti su kitomis institucijomis, kurios susijusios su socialinio būsto plėtra. Jei būtų pritarta tokiai socialinio būsto plėtros formai, reikėtų parengti konkrečius pasiūlymus ir juos pateikti Vyriausybei, praneša Aplinkos ministerija.

Statistikos departamento duomenimis, 2008 m. pabaigoje socialinio būsto laukė 24 tūkst. šalies gyventojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją