Kitu sprendimu laikinosios sostinės taryba pritarė dar 12 mln. Lt paskolai. Tad iš viso bus skolinamasi 22 mln. Lt.

Kauno arenai projektuoti, statyti ir viešajai infrastruktūrai Nemuno saloje plėtoti per 1998-2008 metus panaudota 30 mln. litų, iš jų 8,2 mln. litų biudžeto lėšų, 0,6 mln. litų lėšų, surinktų už inžinerinę infrastruktūrą, ir 21,2 mln. litų skolintų lėšų.

Iš šios sumos 5 mln. litų panaudota projektavimo darbams atlikti, tame tarpe 1,2 mln. litų sumokėta Prancūzijos kompanijai „Bouygues Batiment international“. Viešosios infrastruktūros plėtrai per 2005-2008 metus panaudota 18 mln. litų, o rūmams statyti – 7 mln. litų (2008 m.).

Savivaldybės tilto statyboms lėšų tikisi ir iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos. Kauno savivaldybė statyboms prašo skirti 9 mln. litų. Nežiūrint to, kokie bus priimti sprendimai skirstant Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšas, savivaldybei dar teks panaudoti ir skolintas lėšas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją