Finansų ministerija tvirtina, kad oficialios išvados iš EK nėra gauta.

Balandžio pradžioje patvirtinus arenos investicinį projektą paaiškėjo, kad gauti ES paramą bus pakankamai sudėtinga, nes lėšos skiriamos objektams talpinantiems ne daugiau nei 10 tūkst. žiūrovų. Tuo tarpu planuojama, kad Kauno arenoje tilps 14,5 tūkst. žiūrovų.

Beje, tokias ES paramos gavimo sąlygas nustatė patys Lietuvos politikai. Arenos statyboms negavus ES paramos sporto rūmus pastatyti praktiškai neįmanoma.

Teigta, kad ES ketinimus keisti paramos gavimo sąlygos vertina pakankamai skeptiškai.

„ES žiūri neutraliai, kad pati Lietuva turi apsispręsti, stebėsenos komitetas turi apsispręsti. Lietuvos pozicija turi būti aiški ir tada jie spręs. Tiesioginio prieštaravimo dėl Kauno arenos vietų skaičiaus nėra, tai neatsispindi, bet turi būti padaryti visi sprendimai stebėsenos komitete, turi būti teikimas ir tada Europos Komisija spręs", - ketvirtadienį DELFI sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas pridūręs, kad kol kas oficialaus rašto iš Vilniaus nėra gauta.

Kauno arenos statybos stebėsenos komitetas posėdžiaus gegužės 28 dieną.

„Nuo komiteto pozicijos labai daug kas priklausys. Tikėkimės, priimti nelogiški sprendimai bus pakeisti", - vylėsi A. Kupčinskas.

Penktadienį Kauno vadovai planuoja susitikti su premjeru Gediminu Kirkilu ir dar kartą aptarti visas Kauno arenos statybų aktualijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją