Šiuo metu turimais duomenimis, tai aukščiausias iš statomų pasaulio pastatų - dangoraižis "Burj Dubai" jau iškilo į 600 metrų aukštį. Pasibaigus pastato statybai 2008 metais jo aukštis viršys 800 metrų.

Taigi galima suskaičiuoti, kad naujasis dangoraižis, prie kurio šiuo metu darbuojasi britai, bus daugiau nei pusantro kilometro aukščio.

Tai ne vienintelis projektas, kuris pretenduoja į aukščiausią planetoje pastatą ir kuris gali atimti iš "Burj Dubai" lyderio pozicijas. Pavyzdžiui, Saudo Arabijoje, Džidos mieste, "Kingdom Holding" pasiūlė pastatyti "mylios aukščio dangoraižį" "Mile High Tower", kuris, jeigu statyba bus užbaigta, iškils į 1,6 tūkst. metrų aukštį.

Dar vienas projektas - dangoraižis "Burj Mubarak Al-Kabir" Kuveite. Kuveito valdžia pritarė projektui "Šilko miestas", pagal kurį ketinama statyti 1001 metro aukščio dangoraižį. O planuojamas Dubajaus dangoraižis "Al Burj" turėtų iškilti į 1,2 tūkst. metrų aukštį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją