Sostinės valdžia pradėjo nerimauti, kai klausimas dėl lėšų skyrimo kelis kartus nebuvo įtrauktas į Vyriausybės posėdžio darbotvarkę.

„Vilniaus miesto savivaldybė statybos darbams jau skyrė 16 mln. litų, suorganizavo statybos darbų priežiūrą ir kontrolę.

Tačiau iki šiol neskirtas Vyriausybės nutarimu numatytas finansavimas iš Privatizavimo fondo. Įvertinus statybos darbų etapus, reikiamų medžiagų užsakymų reikalavimus, iškyla grėsmė, kad nacionalinis stadionas Vyriausybės nurodytu terminu nebus pastatytas“, - premjerui Gediminui Kirkilui rašo sostinės meras Juozas Imbrasas.

Jo teigimu, jeigu iki vasario 10 d. stadiono rangovai neturės finansinių resursų 5 tūkst. tonų metalo gaminiams užsakyti, dalis stadiono darbų bus sustabdyti.

„Vilniaus miesto savivaldybė iš savo pusės padarė viską, kas nuo jos priklausė. Dabar stadiono likimas – Vyriausybės rankose“, - DELFI teigė Nacionalinio stadiono darbo grupės vadovas, sostinės vicemeras Evaldas Lementauskas.

Jo teigimu, kitą savaitę stadiono statybvietėje suplanuota iškilminga simbolinės kapsulės įkasimo ceremonija, kuri vieną kartą jau buvo atidėta. Dalyvauti ceremonijoje bus kviečiami visi aukščiausi šalies vadovai, Seimo bei savivaldybės tarybos nariai.

Vilniaus miesto valdžia siekia, kad Šeškinės rajone statomas stadionas būtų baigtas iki 2009 m. vyksiančios Dainų šventės ir Lietuvos tūkstantmečio minėjimo.

Kiap pranešė ELTA, G. Kirkilas trečiadienį žurnalistams pareiškė, kad sprendimas bus priimtas detaliai išnagrinėjus siūlomą finansavimą.

Pasak premjero, stadiono projektas turėtų būti aptartas kitą savaitę Vyriausybės strateginio planavimo komitete.

Sprendimas dėl finansavimo iki šiol nepriimtas, nes kaina iš pradžių buvo išpūsta, teigė G. Kirkilas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją