Miesto valdžia surengė atvirą konkursą, kurio nugalėtojas siūlys ekonomiškai naudingiausią stadiono valdymo būdą bei reikalavimus būsimam operatoriui.

„Nutarėme ieškoti operatoriaus, atsižvelgdami į pažangiausius ir efektyviausius tokio pobūdžio objektų valdymo būdus. Tačiau patys neturime nei patirties, nei kompetencijos, kad galėtume suformuluoti reikalavimus būsimam operatoriui“, – DELFI sakė Nacionalinio stadiono darbo grupės vadovas, sostinės vicemeras Evaldas Lementauskas.

Jo teigimu, konkurse dalyvavo 4 kompanijos, buvo sudaryta preliminari gautų pasiūlymų eilė ir artimiausiu metu paaiškės nugalėtojas, kuris pateiks rekomendacijas dėl operatoriui perleidžiamų paslaugų apimties, įvertins užsienio šalių patirtį bei įvairias galimų valdymo modelių rizikas.

Ekspertai taip pat turės pateikti savo rekomendacijų teisinį bei ekonominį pagrindimą, alternatyvių valdymo būdų privalumus bei trūkumus. Anot E. Lementausko, yra numatytos trys stadiono valdymo galimybės – koncesijos, nuomos ar viešųjų pirkimų: „Kartu su ekspertais bus parinktas tinkamiausias valdymo būdas“.

Vilniaus miesto vadovai siekia, kad Šeškinės rajone statomas stadionas būtų baigtas iki 2009 m. vyksiančios Dainų šventės ir Lietuvos tūkstantmečio minėjimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją