M. Fuksas Vilniuje lankosi jau ne pirmą kartą. Prieš porą metų sostinės savivaldybėje jis pristatė Vilniaus miesto plėtros koncepciją, „Žalgirio“ stadiono ir Vilniaus koncertų ir sporto rūmų vietoje. Tuomet šioje teritorijoje buvo planuojamas ir daugiafunkcinio kultūros centro pastatas, tačiau šiemet išrinkta naujoji sostinės valdžia yra
išsaugoti sporto rūmus, o kultūros centrą statyti teritorijoje šalia Baltojo tilto.

„Tai labai įdomi vieta, kurioje naujasis miestas susijungia su senamiesčiu, o mes čia mėginsime skleisti šiuolaikinį meną. Aš tikiu, kad abi miesto dalys taps vienu kūnu su skirtingomis tapatybėmis, o tiltas tarp jų bus ypač svarbus“, - pasivaikščiojęs Baltuoju tiltu DELFI teigė M. Fuksas.

Jis patvirtino ketinąs dalyvauti architektų konkurse bei teigė, kad jaučiasi esąs lietuvis, todėl negalįs „padaryti blogai“.

1944 m. Romoje gimusio M. Fukso tėvai buvo pabėgėliai iš Lietuvos, todėl jis dažnai vadinamas lietuvių kilmės italų architektu.

M. Fuksą Vilniuje lydėjęs Jono Meko vizualiųjų menų centro tarybos pirmininkas Artūras Zuokas DELFI teigė, kad lapkričio mėnesį sostinėje laukiama ir pačios Z. Hadid, o jau kitais metais architektai turėtų pateikti muziejaus projektinius pasiūlymus.

Tikimasi, kad Gugenheimo - Ermitažo muziejaus statybos darbai Vilniuje bus pradėti 2009-aisiais metais - švenčiant Lietuvos valstybės tūkstantmetį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją