„Praėjusiais metais buvo priimti istoriniai energetiką lemiantys sprendimai. Subūrėme artimiausius kaimynus kaip didžiausio regione energetinio projekto – naujos modernios atominės elektrinės statybos – patikimus tarptautinius partnerius.

Po kalbų, trukusių šešiolika metų, su partneriais Lenkijoje mums pavyko žengti pirmą, bet labai svarbų žingsnį elektros tilto tiesybos link. Tai – optimistinė pradžia. Dabar privalome sutelkti savo potencialą ir, pasinaudodami Europos Sąjungos dėmesiu ir partnerių globa, siekti įgyvendinti šį projektą. Kartu turime siekti kuo spartesnio elektros tilto į Švediją projekto įgyvendinimo“, - kalbėjo V. Adamkus.

Artėjant Ignalinos jėgainės uždarymui ir kylant pasaulinėms energijos kainoms, jis ragino ieškoti efektyvių sprendimų, kurie sušvelnintų galimus neigiamus padarinius šalies ūkiui ir visuomenei.

„Sveikinu visuomenėje vykstančią diskusiją šiais klausimais. Tačiau kartu visus jos dalyvius raginu siekti konstruktyvumo ir sprendimų, grindžiamų ne žiniasklaidoje reiškiamomis emocijomis, o profesionalų analize“, - sakė šalies vadovas.

Prezidentas siūlė tartis su Europos Komisija ir valstybėmis narėmis dėl to, kaip įveikti 2010 metais galimo smarkaus elektros energijos brangimo ir naujus tiekimo saugumo iššūkius: „Tikiu, kad Lietuva bus išgirsta, nes būtent tokiais atvejais ir atsiskleidžia bendrijos esmė. Tai išbandymas, parodantis mūsų gebėjimą įgyvendinti reikalingus energetikos projektus, kurie iš esmės pakeistų Lietuvos padėtį ir integruotų į Europos energetikos tinklus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją