Kipsaloje, šalia prekybos centro „Olympia“, planuojama pastatyti du daugiaaukščius pastatus, kuriuose bus įrengti A klasės biurai ir butai.

„Hanner“ valdybos pirmininkas ir savininkas Arvydas Avulis pažymi, kad jau paskelbtas konkursas pastatams projektuoti. Per pora mėnesių tikimasi sulaukti architektų pasiūlymų dėl pastatų architektūros, juos pateikti svarstyti Latvijos sostinės valdžiai ir specialistams.

Statybas tikimasi pradėti kitais metais, o baigti iki 2009 m.

Naujieji pastatai šalia Rygos centro primins aukščiausią Baltijos šalyse 33 aukštų biurų ir prekybos centrų pastatą „Europa“ naujajame Vilniaus administraciniame centre. Šis kompleksas buvo pripažintas geriausiu 2004 metų daugiafunkcinės paskirties projektu Vidurio ir Rytų Europoje.

Pasak, Arvydo Avulio, Rygoje jaučiamas aukštos klasės biurų ir apartamentų šalia miesto centro trūkumas, todėl naująja investicija jau domisi potencialūs nuomininkai ir pirkėjai.

Šiandien biurų nuomos kainos Rygoje panašios į Vilniaus, tačiau konkurencija tarp investuotojų ir biurų pasiūla kol kas yra mažesnė.

Šalia Rygos centro planuojama investuoti daugiau kaip 30 mln. EUR (100 mln Lt). Šį projektą vykdys „Hanner“, o jo pastatytus daugiaaukščius įsigys „Baltic Property Trust A/S“ (BPT). Ši Danijos bendrovė – tai investicijų į nekilnojamą turtą fondas Baltijos šalyse. Jis investuoja į aukštos klasės komercinės paskirties pastatus centrinėse vietose Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. BPT įkurta bei registruota Danijoje, vietinius biurus turi Vilniuje (valdo centrą „Europa“), Rygoje ir Taline.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją