Tilžės ir P.Cvirkos g. sankryžoje – statomas 50 tūkst. kv m ploto „Saulės miestas“ šiauliečiams ir miesto svečiams pasiūlys įvairias paslaugas bei prekes, kurių iki šiol mieste trūko.

„Saulės mieste“ bus sukurta apie 500 darbo vietų. Šiaulių miesto meras Vytautas Juškus džiaugėsi, kad projektas leis išspręsti aktualią miesto problemą – komplekse atsirado vietos ir 800 kv m ploto centrinei miesto autobusų stočiai. „Dar viena itin svarbi šio projekto pusė – ekonominis jo poveikis Šiauliams. Aukštos kokybės paslaugos, prekės ir pramogos suteiks didesnį svorį Šiauliams ne tik Šiaurės Lietuvos regione, bet ir padidins jo patrauklumą atvykstantiems į šalį iš kaimyninių valstybių“, – teigė V.Juškus.

Prekybos centras „Saulės mieste“ užims didžiausią 25 642 kv. m plotą pirmuose dviejuose aukštuose; čia įsikurs įvairiausi Lietuvos ir užsienio prekybos tinklai. Trečiajame aukšte lankytojų lauks laisvalaikio zona su kazino, boulingo klubu, vaikų žaidimų kambariu ir sveikatingumo kompleksu. Lankytojų patogumui moderniame pastate bus įrengti panoraminiai liftai, eskalatoriai, slenkantys takai; iš kiekvieno prekybos centro aukšto jie galės patekti į erdvią 900 vietų 18 tūkst. kv. m ploto automobilių aikštelę.

Architektūrinį „Saulės miesto“ projektą sukūrė architektas Darius Jakubauskas, centro vidaus dizainą – Uko Kunap. Projekto autorius konsultavo autoritetingas norvegų architektas Einar Aakeroy.

„E. L. L. Nekilnojamas turtas“, vystantis nekilnojamojo turto projektus visoje Lietuvoje, šiuo metu plėtoja prekybos centro „Panorama“ Vilniuje projektą. Sostinės Fabijoniškių mikrorajone jau greitai duris atvers bendrovės pastatytas centras „Mandarinas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją