Tačiau sprendimo dėl savo veiklos nutraukimo dar nesame padarę ir tikimės, kad ir mūsų kreditoriai esamą situaciją iškęs", - Panevėžio miesto tarybos posėdyje ketvirtadienį pareiškė "Ekranas" generalinis direktorius, rašo "Lietuvos žinios".

Pasak "Ekrano" vadovo, dar įstengiama laiku atsiskaityti su darbuotojais ir valstybe, o kreditoriniai įsipareigojimai siekia daugiau kaip 200 mln. litų. Kol kas panevėžiečiai susidoroja su ilgalaikių paskolų atidavimo grafiku, tačiau trumpalaikės paskolos jau kelia nerimą, rašo "Verslo žinios".

"Kol kas su bankininkais dar randame išeities būdų, tačiau jei mūsų finansiniai partneriai lietuviai neatlaikys jų savininkų užsieniečių spaudimo, galime pakelti rankas", - kalbėjo E.Žvybas.

"Ekranas" nuo liepos 1 dienos sustabdė kineskopų gamybą ir išleido didžiąją dalį darbuotojų atostogauti. Anot įmonės vadovo, šiemet investicijos į įmonę nutrauktos, o 2002-2004 metais jos darytos skolintais pinigais. Dabar, kai atėjo metas skolas grąžinti, jų grąžinti esą nėra iš ko, nes įmonė dirba nepelningai.

"Šiemet mūsų investicijos siekia 8 mln. litų, o tai, atsižvelgiant į mūsų įmonės dydį, - lašas jūroje. Neturėdami galimybių investuoti, neduodame darbo ir statybininkams, montuotojams, vamzdžių, kabelių gamintojams, programinės įrangos kūrėjams", - neslėpė E.Žvybas.

2000-2003 metais bendrovė į gamybos modernizavimą investavo beveik 200 mln. litų, o pernai - dar apie 60 mln. litų, rašo "Verslo žinios".

Bendrovė šiemet planuoja parduoti ne mažiau kaip 5,3 mln. kineskopų - 15 proc. daugiau nei 2004 metais, o į naują produktą - "Slim Type CPT" (sutrumpintą) kineskopą, kurio masinę gamybą ketinama pradėti 2006 metais, ketina investuoti iki 20 mln. litų.

Šiuo metu "Ekrane" dirba 3600 žmonių, jų vidutinis atlyginimas -1488 litai. E.Žvybo nuomone, įmonė galėtų išgyventi ją modernizuojant ir pritraukiant naujų investicijų arba perprofiliuojant gamybą.

Liepos 16-17 dienomis įmonės valdybos posėdyje bus svarstomi ketvirtojo ketvirčio planai, numatomi tolesni veiksmai. Anot E.Žvybo, pagrindiniai tikslai aiškūs: laimėti dempingo bylą, išleisti "Slim Type CPT" kineskopą, galėsianti konkuruoti su skystųjų kristalų televizoriais, prisistatyti rugsėjo pradžioje Berlyne vyksiančioje tarptautinėje elektronikos parodoje, po kurios tikimasi kineskopų paklausos didėjimo. Taip pat bus ieškoma galimybių gaminti kitų produktų.

"Ekranui" šiuo metu priklauso 58 proc. mažų dydžių kineskopų rinkos Europoje ir beveik 12 proc. vidutinių įstrižainių rinkos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją