Siekiant išgelbėti „Sodrą” siūloma „Sodros“ įmoką sumažinti iki 2 proc. atbuline data. Taip pat siūloma būsimiesiems pensininkams leisti grįžti į „Sodrą”. Prieš tai, smarkiai blogėjant šalies ekonomikos padėčiai, „Sodros“ įmoka į būsimųjų pensininkų asmenines sąskaitas fonduose, kurie šias lėšas investuoja, buvo sumažinta nuo 5,5 iki 3 proc.

Investicijų valdymo įmonių ir Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos konstatuoja, kad šiuo laikotarpiu ypatingai svarbu nesugriauti visuomenės pasitikėjimo pradėta pensijų reforma, o kartu ir Lietuvos valstybe – jos priimamų sprendimų patikimumu, nuoseklumu ir tęstinumu.

Pensijų reforma buvo diegiama ilgam laikotarpiui, siekiant užtikrinti didesnes pensijas dabar dirbantiesiems ir nuimti didelę naštą nuo „Sodros“ sistemos ateityje, kai keičiantis demografinei padėčiai vis mažiau dirbančiųjų išlaikys daugiau pensininkų. Pensijų reforma būtų ypač naudinga jauniems, kurie sau pensiją kauptų ilgą laikotarpį. Vienas iš reformos privalumų yra galimybė asmeninėje pensijų sąskaitoje sukauptas lėšas palikti paveldėtojams, teigiama asociacijų pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją