65,9 proc. respondentų neigiamai vertina leidimą įvežti užsienio darbuotojus, praneša „Eesti Päevaleht“.

Pasak tyrimų centro vadovo Rauno Salupere‘io, tokia pozicija suprantama, kadangi ekonomika vystosi ne taip gerai, kainos auga, o dalis pajamų prarandamos dėl infliacijos. Sunkumai su kreditais taip pat turi įtakos šiam įvertinimui.

Apklausti žmonės norėtų, kad vyriausybė daugiau dirbtų, stengdamasi grąžinti į tėvynę užsienyje dirbančius estus.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusiais metais Estijoje nuolat buvo daugiau kaip 20 000 laisvų darbo vietų, t.y. vidutiniškai 3,3 proc. darbo vietų buvo neužimtos.

Centrinės darbdavių sąjungos vadovo Tarmo Kriiso nenustebino tyrimo rezultatai, kadangi paviršutiniškai kalbant apie darbo jėgos įvežimą į šalį, galima gauti tik neigiamą atsakymą. „Darbuotojai iš užsienio žmonėms sukelia tik neigiamas asociacijas, jie siejami su asocialiomis problemomis“, - sakė jis, teigdamas, kad mūsų visuomenėje didesnė problema yra ne užsienio darbo jėgos priešprieša, tačiau negatyvus jos įvaizdis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją