Kauno savivaldybė valdo 51 proc. „Stoties turgaus" akcijų, tačiau didesnės sprendžiamosios galios neturi – sprendimai priimami pritarus dviems trečdaliams valdybos narių.

Ketvirtadienį Kauno vicemeras Steponas Vaičikauskas siūlė parduoti savivaldybei priklausančias akcijas. Tačiau toks sprendimo būdas netenkino Kauno miesto valdžios.

Kauno mero Andriaus Kupčinsko teigimu reikia nuspręsti, ar stoties prieigos apskritai tinkamos turgaus prekeiviams.

„Reikia principinių sprendimų dėl turgaus ir visos uždarosios akcinės bendrovės ateities, nes peripetijos tęsiasi jau daugiau nei 10 metų. Anksčiau planuota turgų iškelti iš Čiurliono į Kaunakiemio gatvę, kur yra nebaigtas statyti pastatas. Į šį pastatą turėjo išsikelti turgus, tačiau dėl įvairių priežasčių statybos nebuvo baigtos. Mažesnę akcijų dalį valdantys akcininkai siūlo parduoti pastatą, tačiau tai iš esmės problemos nesprendžia", - DELFI sakė A.Kupčinskas.

Už buvusio „Planetos" kino teatro esanti žemė, kurioje veikia turgus, priklauso savivaldybei, todėl valdininkai be didesnių problemų turgų galėtų panaikinti.

Ilgai už smulkiųjų prekeivių teises kovojo Petras Gražulis, tačiau Seimo nario ieškiniai buvo atmesti ir teisminiai ginčai nutraukti.

„Stoties turgaus" situacija toliau bus nagrinėjama savivaldybės komitetuose, kurie savo sprendimo būdus turi pateikti iki gruodžio 1 dienos. Planuojama, kad Kauno miesto tarybos nariai šį klausimą svarstys gruodžio 6 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją