Kauno mero Andriaus Kupčinsko teigimu, įkurti fondą nuspręsta sulaukus gyventojų klausimų, kaip prisidėti prie arenos statybos.

„Tai nėra išmaldos prašymas. Tai yra garbė ir tai suvienys kauniečius", - sakė A.Kupčinskas.

Planuojama, kad daugiausiai lėšų paaukojusių piliečių pavardės ir visa suaukotų pinigų suma bus skelbiama žiniasklaidoje.

Paaukoti lėšų arenos statyboms bus galima įvairiais būdais – pervedant pinigus į specialiai atidarytą sąskaitą, telefonų skambučiais, perkant specialias apyrankes ir t.t.

Taip pat planuojama, kad bus galima nusipirkti grindinio šalia būsimosios arenos vardinę plytelę. Kol kas neaišku, kiek kainuos savo vardo įamžinimas šalia arenos. Kauno meras atskleidė, kad jau yra verslininkų, kurie už vardinę plytelę siūlo po 5 tūkst. Lt.

Šiuo metu architektas Eugenijus Miliūnas rengia Kauno arenos techninį projektą, kurį planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos.

Parengus techninį projektą Kauno vadovai žada kreiptis į Vyriausybę ir prašyti daugiau lėšų arenos statyboms. Vyriausybė Kauno arenai žada skirti 60 mln. Lt. Kaune išrinkti Seimo nariai prašo šią sumą padidinti iki 100 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją