Anksčiau skelbtas pirmasis BVP įvertis sudarė 23763 mln. litų, o jo augimas liko nepakitęs.

Aukšti augimo tempai nustatyti statyboje (17,3 proc.) taip pat prekybos, viešbučių ir restoranų, transporto ir ryšių (10,7 proc.), finansinio tarpininkavimo ir nekilnojamojo turto bei kito verslo (8,8 proc.) paslaugų grupėse, kurių augimo tempai viršijo vidutinį.

Žemės ūkio ir žuvininkystės (1,9 proc.) ir pramonės veiklos rūšių įmonėse (4,3 proc.) bei likusios paslaugų sektoriaus dalies (4,8 proc.) pridėtinės vertės augimas buvo lėtesnis už šalies BVP augimo tempą.

Nuolat augančios pajamos (kompensacija dirbantiesiems išaugo 19,6 proc. to meto kainomis) ir toliau skatino vartojimo išlaidų didėjimą. 13,4 procento išaugo namų ūkių galutinis vartojimas. Valdžios sektoriaus vartojimo išlaidų augimo tempas buvo lėtesnis – 5,5 procento.

Dėl tebesitęsiančios gyvenamųjų ir negyvenamųjų pastatų statybų plėtros išlaidos bendrajam pagrindiniam kapitalui formuoti išaugo 20,5 procento. Prekių ir paslaugų importas ir vėl augo sparčiau (16,0 proc.) nei eksportas (4,5 proc.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją