Tai DELFI penktadienio popietę patvirtino pats A. Keserauskas.

Kartu su įpareigojimu ketvirtadienį tarybos nariai rekomendavo administracijos direktoriui atnaujinti sustabdytus arenos projektavimo darbus su architektu Eugenijumi Miliūnu, kuris turi praktiškai užbaigtą arenos projektą.

A. Keserauskas ne kartą reiškė poziciją, kad derybos su BBI turi būti nutrauktos. Kauno meras Andrius Kupčinskas ketvirtadienį dar teigė, kad BBI dar turi teorinių šansų statyti areną.

DELFI primena, kad už tai, jog derybos su BBI būtų nutrauktos, balsavo 18 tarybos narių iš 41. Nemaža dalis tarybos narių apskritai atsisakė balsuoti už jų teigimu neparuoštą protokolinį pasiūlymą.

"Žalgirio" atstovai Kauno miesto tarybos posėdžio išvakarėse tarybos nariams išplatino laišką, kuriame ragino nenutraukti derybų su BBI.

„Manome, kad išsaugodami galimybę derėtis su Prancūzijos bendrove, jeigu paaiškėtų, kad alternatyvūs variantai Kauno miesto tarybos nariams atrodo ne tokie patrauklūs kaip BBI pasiūlymas, išsaugosite galimybę ir mūsų klubui išlikti stipriausioje Europos krepšinio lygoje, bei galimybę Kaunui turėti savo simbolį – sporto ir pramogų rūmus“, – rašoma „Žalgirio“ pranešime.

Už arenos projekto rengimą jau buvo sumokėta tiek architektui Eugenijui Miliūnui (2,8 mln. Lt), tiek BBI (1,2 mln Lt).

Konkursą Nemuno saloje statyti areną laimėjusi Prancūzijos kompanija vis nesutarė su Kauno miesto savivaldybe dėl objekto kainos. Pirminis prancūzų pasiūlymas buvo areną pastatyti už maždaug 500 mln. Lt, vėliau kaina buvo sumažinta iki maždaug 440 mln. Lt, tačiau savivaldybė gali arenai skirti Koncesijos įstatymo leistiną 200 mln. Lt sumą.

Kauno meras Andrius Kupčinskas anksčiau sakė, kad nesėkmingą derybų baigtį daugiausiai lėmė neaiški BBI pozicija dėl ES lėšų, be kurių prancūzų siūlomo projekto būtų neįmanoma įgyvendinti. Vyriausybė šiam projektui iš ES lėšų sakė galinti skirti iki 60 mln. Lt.

„Galima sakyti, kad jeigu savivaldybė yra numačiusi mokėti ne daugiau nei 200 mln. Lt koncesinio mokesčio, tai prancūzų derybų grupė iki šiol aiškino, kad panašią paramą galėtų skirti ir Vyriausybė ir jie beveik tuo įsitikinę", – anksčiau tvirtino jis.

Mažmeninės prekybos tinklo „Senukai" savininkas ir prezidentas Augustinas Rakauskas siūlo Kaunui daugiausiai iš savo asmeninių lėšų pastatyti sporto areną šalia greitkelio Vilnius – Klaipėda, prie prekybos ir laisvalaikio centro „Mega".

A. Rakauskas tvirtina, kad už 200 mln. Lt pastatytų 12,5 tūkst. vietų areną, kuri duris atvertų 2009 metais. Verslininkas teigia, kad arenos statyboms skirs 110 milijonų Lt asmeninių lėšų. 40 mln. Lt planuoja gauti iš ES. Iš miesto valdžios A.Rakauskas tikisi 50 mln. Lt infrastruktūros sukūrimui.

Kauno meras, nerimaujančius, kad arenos apskritai gali nebūti, ramina, jog savivaldybė pernelyg nerizikuoja, nes netgi ir nepastačius naujosios arenos 2011 metais Europos krepšinio čempionatas vykti galėtų Kauno sporto halėje, tiesa, tik pogrupio varžybos.

Jis primena, kad 2003 metais Europos krepšinio čempionato finalas Švedijoje vyko 6 tūkst. vietų arenoje, o Kaunas vis dar turi Kauno sporto halę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją