A.Rakauskas džiaugėsi, kad Kauno valdžia pirmą kartą panoro su juo susitikti – didžiausios Kauno miesto taryboje Tėvynės sąjungos frakcijos atstovai bei keletas kitų partijų bei Seimo narių pirmadienį išklausė verslininko planus.

A.Rakauskas tvirtina, kad už 200 milijonų litų pastatytų 12,5 tūkst. vietų areną, kuri duris atvertų 2009 metais. Verslininkas teigia, kad arenos statyboms skirs 110 milijonų litų asmeninių lėšų. 40 milijonų litų planuojama gauti iš ES. Iš miesto valdžios A.Rakauskas tikisi 50 milijonų litų infrastruktūros sukūrimui.

Kol kas A.Rakauskas nepateikė jokių konkrečių projektų ar tikslių skaičiavimų, tačiau teigia, kad tai ne problema – jei prasidės derybos su savivaldybe, projektas bus parengtas. Taip pat A.Rakauskas siūlosi paskolinti savivaldybei 50 milijonų litų, jei iškiltų problema juos gauti.

Verslininkas teigia, kad bus pastatyta tokia arena, kokios pageidaus kauniečiai. Tiesa, A.Rakauskas neslepia, kad iš išorės arena nebūtų tokia įspūdinga, kokią siūlo statyti Prancūzijos bendrovė „Bouygues Batiment International" (BBI).

„Prancūzai siūlo pirkti „Rolls Royce". Aš siūlau „Mercedes" ar BMW", - sakė A.Rakauskas pabrėžęs, kad arenos vidus kokybe nenusileis prancūzų pasiūlymui.

A.Rakauskas neatmetė galimybės, kad bus svarstomas ir architekto Eugenijaus Miliūno arenos projektas, tačiau kaip pavyzdį įvardino Prahos ir Suomijos arenas.

BBI pasiūlytos arenos kaina siekia daugiau nei pusę milijardo litų, o tai, A.Rakausko teigimu, sau gali leisti tik labai turtingos ir labai skurdžios korumpuotos valstybės.

BBI vienintelė arenos projektavimo ir statybos konkurse dalyvavusi ir nugalėtoja paskelbta bendrovė siūlanti areną statyti Nemuno saloje. Verslininkas sako, kad nenorėjo dalyvauti korumpuotame konkurse.

„Nebuvo prasmės kovoti su vėjo malūnais", - sakė A.Rakauskas, kuris 2006 m. atlikto žurnalo „Veidas" tyrimo duomenimis turtingiausių Lietuvos žmonių 30-uke užima 7 vietą.

Verslininkas neigia, kad Kaune atsidarius „Akropoliui" žmonių srautai „Megoje" stipriai sumažėjo, o pastačius areną „Megoje" gerokai pagausėtų lankytojų. Pasak A.Rakausko, atidarius „Akropolį" "Megoje" žmonių per mėnesį apsilankė tik 3 tūkstančiais mažiau nei iki šiol.

Šiuo metu Kauno savivaldybė tęsia derybas su BBI. Praktiškai visi Kauno miesto tarybos nariai pabrėžia, kad arenos kaina yra gerokai per didelė nei miestas sau gali leisti. Tokią pačią nuomonę išreiškė ir premjeras Gediminas Kirkilas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją