Kauno urbanistų siūlymai, kad visą miesto savivaldybės administraciją reikėtų perkelti į vieną pastatą Juozapavičiaus prospekte, liks neįgyvendinti, tačiau kitoje kelio pusėje bus pastatyti du aukštybiniai pastatai.

Iš keturių projektų tinkamiausiu ekspertai išrinko japonų origami primenančius, tačiau gerokai brangesnius Dariaus Čiutos projektuotus pastatus.

"Kaunui trūksta iššūkių ir sveikų urbanistinių emocijų. Visi projektai yra labai skirtingi, labai įdomūs. Manau, kad tai didelis žingsnis pirmyn bandant tęsti diskusiją apie aukštybinius pastatus Kaune, apie geriausias vietas jiems", - sakė Kauno urbanistų ir architektų ekspertų tarybos atstovas Audrys Karalius.

Nors verslininkai pripažįsta – svarbiausia jiems, kad pastatas atsipirktų, tačiau žada atsižvelgti ir į Kauno architektų išvadas.

"Dėl to ir yra ekspertų taryba, ir stengsimės į jos pastabas atsižvelgti ir, manau, mūsų nuomonės sutaps. Aš galvoju, kad ne veltui sukviesti tokie autoritetai ir kad galima ignoruoti jų nuomonę", - sakė verslininkas Darius Izokaitis.

Planuojama, jog Geležinkelio stoties rajonas taps vienu iš miesto centrų, kur koncentruosis aukštybiniai pastatai, tačiau prieš tai reikės išspręsti su Kultūros paveldo departamentu kilusius nesutarimus, nes Geležinkelio stotis įtraukta į saugomų kultūros vertybių sąrašą.

"Jeigu komisija nuspręs, kad šioje vietoje reikalingas aukštybinis pastatas, tai bus reikalingas specialiojo plano koregavimas" – sakė Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos sk. vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Verslininkai pirmojo, maždaug 30 metrų aukščio komercinės paskirties pastato statybas planuoja pradėti kitais metai, likę du mažaaukštis ir maždaug 60 metrų aukščio statiniai turėtų pradėti kilti 2009-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją