Pasirašiusieji pasiūlė Antikorupcijos komisijai atlikti tyrimą "dėl galimų korupcijos apraiškų minimo projekto rengime". Parlamentarai susirūpino, jog Kauno savivaldybė vengė visuomenės nuomonės, uždelsė derybas. Taip pat išreikšta abejonė, ar tinkamai buvo pasirinkti arenos projektavimo bei statybos partneriai.

Seimo narys A. Dumčius, komentuodamas savo apsisprendimą pasirašyti kreipimąsi, sakė: "Mes nieko neteigiame. Mes rašome - "dėl galimai neskaidraus projekto".

Anot gandų, Kauno arena jau gali kainuoti daugiau nei 700 mln. litų, nors buvo galima pastatyti už 200 mln. litų. Kauno miesto savivaldybė jau 1,2 mln. litų "įkišo", o rezultatų nėra. Ir laiko jau nėra. Todėl būtina atlikti kontrolę. Kai Antikorupcijos komisija atliks tyrimą, naujosios kadencijos Kauno miesto savivaldybės taryba galėsapsispręsti, kokiu keliu eiti, ar patvirtinti sutartį su prancūzais, ar nepatvirtinti".

Pasiteiravus, ar Antikorupcijos komisijos tyrimas dar labiau neužvilkins rūmų statybų, A. Dumčius atsikirto, jog "vergais ir katorgininkais negalime būti".

Kaip jau pranešta, Nemuno salos arena gali kainuoti apie 450 mln. litų, joje 2011 metais turėtų vykti Europos krepšinio čempionato varžybos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją