Praėjusią savaitę Kauno derybinė grupė išsiuntė kompanijos "Bouygues Batiment International" atstovams raštą, kad planuojama sporto rūmų kainą - kaip skelbiama žiniasklaidoje 420 milijonų litų – yra per didelė ir buvo siūloma derėtis bei kainą mažinti.

Beveik neabejojama, kad kiek įmanoma mažinant lėšas keisis ir pačios arenos išvaizda bei įranga.

"Derybos maždaug galimos netgi dėl 100 milijonų litų ribose ir daugiausiai tose vietose, kurios priklauso nuo mūsų – ar šiek tiek vienokia ar šiek tiek kitokia arena. Tai čia architektūrinė dalis, kuri galėtų koreguotis ir tai gerokai pigintų tą dalyką. Kokios bus sistemos pačioje arenoje – ar pačios naujausios technologijos, ar tarpinės ir t.t. Čia taip pat didelės sumos. Iš visų niuansų susidaro 100 milijonų svyravimas", - sakė A.Banevičius.

Į Kauną antradienį derėtis atvykę prancūzai elgėsi itin arogantiškai ir nuo bet kokių komentarų susilaikė.

Po keleto valandų derybų, nors ir buvo žadėta, konkreti ir galutinė arenos kaina nepaskelbta. A.Banevičius atsisakė atskleisti nuo kokios dydžio sumos derimasi, nes, anot politiko, nesilaikant konfidencialumo sutarties prancūzai kreiptųsi į teismą.

"Iki to laiko, kol nebus baigtos derybos konfidencialumo įžadai mums neleidžia pasakyti konkrečių sumų, tačiau noriu pasakyti, kad per šį rytą mes pasiekėme tam tikras nuolaidas ir aš manau, kad jos bus pakankamai įdomios", - sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Robertas Stanionis.

Buvo planuojama, kad sporto arenos koncesijos sutartis bus pateikta svarstyti dar šios kadencijos Kauno miesto tarybai, kurios paskutinis posėdis vyks ketvirtadienį, tačiau beveik neabejojama, kad to padaryti nebus spėta.

Trečiadienį Kauno savivaldybės komitetai rinksis į uždarą išplėstinį posėdį, kuriame bus vėl bus diskutuojama sporto arenos statybos klausimais. Jei komitetai projektui pritars, jis jau naujos kadencijos tarybos narių valiai turėtų būti pateiktas po mėnesio.

Prancūzai antradienį prašė ir politinių garantijų, kad pasikeitus miesto valdžiai derybos nebus nutrauktos, o tokią teisę taryba turi. Jei tai būtų padaryta, arenos statybos nusikeltų dar mažiausiai metams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją