Lapkričio mėnesį Prancūzijos architektui Mišeliui Reženbaliui pristačius naujosios Kauno sporto arenos projektą šis sulaukė nemažos Kauno architektų kritikos.

Prancūzai atsižvelgė į kolegų pastabas – arenos aukštis sumažintas 4 metrais iki 37 metrų, bei pagrindinis arenos įėjimas atgręžtas į salą bei atsiveria į Kauno senamiestį.

Šie pakeitimai jau buvo seniai aiškūs, o trečiadienį tiek M.Reženbalis, tiek „Bouygues Batiment Internatiotal", tiek Kauno valdininkai vengė kalbėti apie arenos kainą.

Manoma, kad Nemuno salos arenos kaina gali viršyti numatyta koncesijos kainą – 200 milijonų litų.

„Kaina paaiškės galutiniame projekte. Mes kol kas renkamės ne pagal kainą – pirmiausia reikia žiūrėti į funkcionalumą. Kaina yra labai svarbu, tačiau taip pat norime turėti normalų objektą, nes suprantame, kad greitai dar vieno tokio objekto nepastatysime", - sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Robertas Stanionis.

Kada bus pateiktas galutinis Kauno Nemuno salos sporto arenos projektas taip pat lieka neaišku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją