„Savininkų pozicija štai tokia ir ji skiriasi nuo tų nuomonių, kurias reiškia „Jukos“ atstovaujantys „Mažeikių naftos“ valdybos nariai. Reikėtų įsigilinti, kad būtų galima suformuluoti kiek galima protingesnę Vyriausybės poziciją ir ją deklaruoti valdybos nariams, kad jie galėtų priimti teisingus sprendimus valdybos posėdyje, jei šis klausimas būtų nagrinėjamas“, – sakė jis.

V. Navickas antradienį planuoja susitikti su T.P.Englishu, taip pat ketina susitikti su „Jukos“ atstovais.

„Mažeikių naftos“ valdybos posėdis planuojamas kitą sekmadienį. Ministro teigimu, šeštadienio posėdyje klausimas dėl generalinio direktoriaus nebuvo įtrauktas į darbotvarkę. Jo teigimu, kai klausimas bus įtrauktas į dienotvarkę, tada turėtų paaiškėti ir keturių narių išreikšto nepasitikėjimo vadovu priežastys.

„Dabar kol kas žinome, kad yra nepasitenkinimas dėl daugelio aspektų, bet vieno tokio aiškaus išskirti kol kas negalima“, – sakė V. Navickas.

Ministras svarsto, kodėl šiuo metu reikėtų keisti įmonės vadovą, jei iki metų pabaigos „Mažeikių nafta“ turėtų turėti kitus savininkus – Lenkijos koncerną „PKN Orlen“.

„Naujieji akcininkai išsirinktų jiems tinkamą vadovą arba paliktų tą patį. O likus dviems mėnesiams daryti tokius veiksmus, tai turėtų būti paaiškinta, kodėl negalima būtų palaukti“, – sakė V. Navickas.

Rusijos koncerno „Jukos“ atstovas Lietuvoje Tomas Gižas Lietuvos radijui patvirtino, kad 4 iš 7 vadybos narių išsiuntė laiškus „Mažeikių naftos“ akcininkams „Yukos International UK BV“ ir Lietuvos Vyriausybei, kuriuose išdėstė nepasitikėjimo generaliniu direktoriumi priežastis.

Pats T.Gižas priežasčių nekomentuoja.

"Kitą savaitę rengiamame valdybos posėdyje balsuosime dėl pasitikėjimo T.P.Englishu“, – sakė T. Gižas.

Iš septynių „Mažeikių naftos“ valdybos narių „Jukos“ priklauso keturios vietos.

Kaip DELFI šeštadienį tvirtino premjero patarėjas Saulius Spėčius, valdybos pareikštas nepasitikėjimas įmonės generaliniu direktoriumi didelės reikšmės įmonės valdymui neturi tol, kol neįvyko balsavimas.

Jis nepasitikėjimo T.P.Englishu priežasčių taip pat nekomentavo.

Anot jo, pagal šiuo metu egzistuojančią Lietuvos Vyriausybės ir „Yukos International UK BV“ sutartį, įmonės generalinį direktorių skiria ir atleidžia „Jukos“.

"Mažeikių naftos" Komunikacijos skyriaus vadovas Giedrius Karsokas DELFI situacijos nekomentavo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją