„Mes labai atidžiai žiūrime į Londoną, bet mes žiūrime ir į kitus miestus. Mes nuolat stebime, kiek žmonių per Rygą skrenda į Londoną, tai matyti, jog srautas yra, todėl svarstoma ši kryptis“, – DELFI penktadienį sakė „airBaltic“ atstovybės Lietuvoje generalinis direktorius Tadas Vizgirda.

Jo teigimu, nagrinėjamos 7-8 krypčių sugrąžinimas. „Jeigu būtų pastimuliuota paklausa, tai tikrai galima bandyti tiesiogiai iš Vilniaus skraidyti į maždaug septynis kitus miestus“, – sakė jis.

Tačiau, pašnekovo teigimu, būtina skrydžių reklama kitose šalyse, kad bilietus pirktų ir turistai, nes vien lietuvių srautas gali būti per menkas.

Jo teigimu, tam, kad bendrovė vėl imtų tiesiogiai skraidinti į daugiau miestų, reikia ir Lietuvos valdžios iniciatyvos bei rizikos dalijimosi.

„Reikėtų kalbėti apie tai, kaip aviakompanijai sumažinti riziką. Ja dalintis bendrovėms reikia. Pavyzdžiui, mes sustabdėme nuostolingą reisą, kuriame lėktuvo užpildymas buvo 50 proc., jeigu yra per daug keleivių ir mes uždirbame pelną, mes tikrai nenutrauksime to skrydžio. Kodėl dabar staiga jame turėtų padaugėti keleivių? Jų neatsiras, todėl riziką turėtų prisiimti ir skrydžių bendrovė, ir valstybė“, – kalbėjo T. Vizgirda.

Galimo bendradarbiavimo schemas esą turėtų sugalvoti Susisiekimo ministerija ir jas taikyti visoms į Vilnių skraidančioms skrydžių bendrovėms.

DELFI primena, kad „airBaltic“ skrydžių skaičių gerokai apkarpė praėjusią žiemą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją