"Vilniaus metro" direktorius Rimantas Pūkelis BNS pirmadienį tvirtino, kad šiuo metu ministerijos ir kitos įstaigos rengia dokumentus, kad klausimas būtų įtrauktas į Strateginio planavimo komiteto posėdžio darbotvarkę.

Tačiau, anot R.Pūkelio, kol kas neaišku, kada konkrečiai jis pasieks Strateginio planavimo komitetą, mat dar nesuderinta, kokia forma jis turėtų būti svarstomas - laukiama, kol savo pastabas pateiks šiuo klausimu be Aplinkos ministerijos dar besirūpinančios Susisiekimo, Finansų, Ūkio ministerijos.

"Per gegužę turėtų sueiti į Vyriausybės kanceliariją eilės ministerijų, kuriems ministras pirmininkas yra pavedęs (tuo rūpintis - BNS), siūlymai. Jie bus aptariami Vyriausybėje, bet dar ne Strateginiame komitete. Paskui kada nors bus numatyta (svarstyti Strateginio planavimo komitete - BNS) - gal birželio gale, gal liepą", - kalbėjo jis.

VšĮ "Vilniaus metro" vadovo teigimu, kol kas sutarta tik dėl projekto "branduolio" - galimybės įdiegti metro, tačiau dar neaiškus šios idėjos "apvalkalas".

"Yra siūlymas svarstyti naujų transporto priemonių įdiegimą pririšant jau esamą visuomeninio transporto sistemą prie kažkokių naujų priemonių, greitesnio transporto įvedimą į viešojo susisiekimo sistemą", - teigė R.Pūkelis. Pasak jo, kitą savaitę ketinama aptarti šiuos klausimus su Vyriausybės atstovais.

Kol kas svarstoma, koks konkrečiai turėtų būti metropolitenas - tai esą galėtų būti metro, tramvajus arba kombinuota - paviršiuje ir po žeme - nutiesta susisiekimo linija. Taip pat kol kas neaišku, kiek konkrečiai nauja susisiekimo sistema turėtų kainuoti. R.Pūkelio teigimu, sistema greičiausiai bus kuriama koncesijos būdu pritraukiant privačias investicijas.

Praėjusį penktadienį R.Pūkelis ir visuomeninio judėjimo "Metro Sąjūdis" valdybos narys Juozas Zykas aptarė šios medžiagos rengimą su vienos iš tuo besirūpinančių institucijų - Aplinkos ministerijos - atstovais.

Aplinkos ministerija pranešė pritarianti "Vilniaus metro" siūlymams įtraukti šį klausimą į Strateginio planavimo komiteto darbotvarkę.

Pasak pranešimo, aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas pritarė metropoliteno projektui kaip aplinką mažiausiai teršiančiai miesto transporto priemonei ir palankiai įvertino VšĮ "Vilniaus metro" ir "Metro sąjūdžio" siūlymą, kad Strateginiame planavimo komitete būtų svarstomas valstybei svarbaus ekonominio projekto statuso suteikimas Vilniaus miesto transporto sistemai.

Tačiau Vyriausybės kancleris D.Matulionis teigia, kad kol kas nėra kalbos apie šio klausimo įtraukimą į Strateginio planavimo komiteto darbotvarkę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją