Viena pagrindinių šio tikslo įgyvendinimo priemonių įvardijamas oro uosto mokesčių mažinimas.

„Po ilgesnio laiko tarpo oro uostą mes turėtumėme pradėti lyginti ne su Talinu ar Ryga, o su vedančiais Europos oro uostais – Stokholmu ar Amsterdamu. Visas mano ir mano komandos darbas bus nukreiptas ta linkme“, – po susitikimo su ministru ambicijų neslėpė T. Vaišvila.

Vėliau kalbėdamas su DELFI jis sakė manantis, kad komisiją sužavėjęs „šviežumu ir energija“, o paklaustas dėl naujosios bazinės skrydžių bendrovės atsiradimo atkreipė dėmesį, kad Europoje esama atvejų, kai oro uostai veikia ir be tokių vežėjų. DELFI primena, kad vienas didžiausių TVOU klientų oro bendrovė „flyLAL-Lithuanian Airlines“ sausį paprašė jai iškelti bankroto bylą.

– Koks bus Jūsų pirmasis darbas oro uoste?

-Pirmasis darbas – susipažinti su esamu generaliniu direktoriumi, perimti iš jo visas funkcijas ir darbus. Taip pat planuoju susipažinti su kitais direktoriais ir išklausyti jų darbus, ką jie daro šiuo metu. Kitas funkcinis darbas – susitikimas ir aptarimas dėl planinių skrydžių į pagrindinius Europos miestus, kokią situaciją mes turime šiandien ir ką mes turime padaryti, kad šie skrydžiai kuo greičiau atsirastų. Viena darbų dalis – kalbinti kompanijas, kurios šiuo metu dirba oro uoste, kita dalis – kalbinti tas, kurios gali dirbti oro uoste.

–Kada TVOU galėtų atsirasti bazinė skrydžių bendrovė?

– Negaliu prognozuoti šio klausimo, nes iš esmės tai yra politinis klausimas. Aš galiu tik inicijuoti ir po kažkiek laiko pasakyti, kad Vilniaus oro uostui reikalinga ta kompanija ar nereikalinga. Šiaip yra praktikų Europos oro uostuose, kad tokių nacionalinių vežėjų ar nacionalinių bendrovių nėra.

– Kaip manote, kurios Jūsų profesinės savybės sužavėjo komisiją?

– Galbūt šviežumas ir energija, nebijojimas didelių ir sudėtingų uždavinių.

DELFI primena, kad T. Vaišvila iki tapdamas TVOU direktoriumi nėra dirbęs aviacijos sityje. Jis yra baigęs Klaipėdos universitetą, pastaruoju metu dirbo UAB „Baltijos logistikos ir investicijų centro“ komercijos direktoriumi, anksčiau yra vadovavęs AB „Klaipėdos viešbučiui“, „Olympic Casino Reval Hotel“. Vedęs, augina dukterį.

TVOU direktorius išrinktas iš 13 kandidatų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją