Šiuo metu papildyti elektroninio bilieto kortelę galima interneto puslapyje transportobilietas.lt.

Už e-bilietus susimokėti internetu galima naudojantis „Hansabanko“, SEB ir „DnB NORD“ bankų elektroninės bankininkystės sistemomis.

Tačiau už šią paslaugą sistemą administruojanti bendrovė „Imox LT“ ima nuo 1 Lt iki 3 Lt mokestį. Jei žmogus e-bilietą papildo spaudos kioske, papildomai už paslaugą mokėti nereikia.

DELFI primena, kad praėjusių metų gruodį pradėta pardavinėti kortelė nuo 2 Lt pabrango keturis kartus ir rugpjūtį kainuos jau 8 Lt. Vardiniai mėnesiniai bilietai sostinėje šiuo metu kainuoja nuo 40 Lt iki 60 Lt, tačiau ir jie netrukus turėtų brangti.

„Susisiekimo paslaugų“ teigimu, už papildomą mokestį keleivio kortelė elektroniniu bilietu papildoma tą pačią akimirką, kai internetu padaromas pavedimas.

Kaip DELFI aiškino Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas, pati savivaldybė ar jos įmonė „Susisiekimo paslaugos“ e-bilietų internete nepildo, tai daro bendrovė „Imox LT“.

„Jie yra pasirašę duomenų perdavimo, saugumo sutartis, o savo paslaugos kainą nustato patys. Jeigu atsiras daugiau įmonių, kurios norės internete pildyti bilietus, tegul kreipiasi. Aš manau, kad čia yra tik trijų keturių mėnesių klausimas, kada atsiras daugiau paslaugos teikėjų ir tas mokestis turėtų sumažėti“, - sakė G. Paluckas.

Bendrovei „Imox LT“ vadovauja Seimo narės Romualdos Kšanienės sūnus Vidas Kšanas, buvęs bendrovės „Lietuvos spauda" generalinis direktorius.

DELFI primena, kad sostinėje nuo rugpjūčio nebeliks popierinių mėnesinių bilietų, juos pakeis elektroniniai bilietai.

SĮ “Susisiekimo paslaugos” duomenimis, Vilniuje mėnesinius viešojo transporto bilietus perka apie 150 tūkst. keleivių. Iš jų apie 15 proc. liepos mėnesį dar neturėjo elektroninių bilietų.

Klaipėdoje popierinių mėnesinių bilietų atsisakyta jau prieš metus.

Elektroninius bilietus galima įsigyti ir papildyti spaudos kioskuose bei internetu.

Kol kas korteles galima pildyti tik mėnesiniais bilietais, tačiau įmonė žada nuo rugpjūčio vidurio keleiviams suteikti galimybę elektroninio bilieto kortelę papildyti ir 1, 3 ar 10 dienų bilietais.

Planuojama, kad dar šiemet Vilniuje atsiras elektroniniai vienkartiniai viešojo transporto bilietai, o popieriniai išliks dar apie metus.

„Elektroninio bilieto viešajame transporte ir keleivių informavimo sistemos sukūrimas“ - tai Europos Sąjungos (ES) Regioninės plėtros fondo dalinai finansuojamas projektas, kurį inicijavo Vilniaus miesto savivaldybė. Jis vykdomas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Projekto vertė – 19,3 mln. litų, iš jų ES parama – 14 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją